Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές θα αποσταλεί επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των «28», κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν ώστε να αποφευχθεί η βία στην ΠΓΔΜ και να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί στο έπακρο.

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός πως αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη «Μακεδονία» (σ.σ. όπως την αποκάλεσε στην απάντησή του) καθώς πρόκειται για ένα επίδοξο μέλος του Οργανισμού.

«Πιστεύω πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι κομμάτι της δημοκρατικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί κλιμάκωση της κρίσης στη «Μακεδονία». Μάλιστα ο γγ του ΝΑΤΟ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» τέσσερις φορές.