Ο οσκαρικός ηθοποιός Κόλιν Φερθ εθεάθη εφέτος στις Κάννες για λογαριασμό της ταινίας του «Genius» – αλλά και η σύζυγός του, Λίβια Τζουτζιόλι βρέθηκε επίσης εκεί, καθώς συμμετείχε με μία ταινία στο φεστιβάλ.

Η Λίβια είναι η παραγωγός του ντοκιμαντέρ με τίτλο «The True Cost» , το οποίο διερευνά τις δραματικές επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον, από τη χρήση χημικών ουσιών στην επεξεργασία των νημάτων. Η ταινία ασχολείται με θέματα σχετικά με την εργασία και γενικότερα με τη ρύπανση και τις επιπτώσεις της.

«Αυτή η ταινία πρόκειται να σοκάρει τον κόσμο της μόδας», δηλώνει ο παραγωγός ταινιών Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που είναι παντρεμένος με τη σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό «Page Six».

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Aντριου Μόργκαν εξήγησε ότι είχε έρθει σε επαφή με την Λίβια, η οποία είναι ακτιβίστρια και ότι αυτήν τον μύησε στον κόσμο της οικολογικής μόδας, βοηθώντας τον στις συνεντεύξεις του ντοκιμαντέρ, για παράδειγμα με τη Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ, που εμφανίζεται στην ταινία. Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία Netflix.

Επίσης, στην παραγωγή συμμετείχαν ο Φρανσουά Χένρι Πινό, η Τζούλιαν Μουρ και η Ιζαμπέλα Ροσελίνι.