Η κάκιστη αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στα πλέι οφ ήταν η αφορμή. Ο λόγος για τον οποίο ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης μετέβη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων προκειμένου να «μαλώσει» τους ποδοσφαιριστές της Ενωσης ήταν άλλος. Εδώ και περίπου δύο μήνες τα λουριά χαλάρωσαν πολύ. Αντιστρόφως αυξήθηκαν τα κρούσματα εξωγηπεδικής απειθαρχίας. Παίκτες της ομάδας παραβίασαν κατ’ εξακολούθηση το ωράριο (το οποίο μάλιστα προβλέπεται μέσω εσωτερικού κανονισμού τον οποίο έχουν υπογράψει), εθεάθησαν (κάποιοι μάλιστα εξ αυτών σε κατάσταση μέθης) να γλεντούν σε νυχτερινά κέντρα μέχρι τις 6 το πρωί. «Μερικοί από εσάς ίσως να έχουν τελειώσει από τώρα και να μην το ξέρουν. Είστε τσίρκο έτσι όπως παίζετε» είπε μεταξύ άλλων ο Μελισσανίδης. Εγινε και συγκεκριμένος ο «Τίγρης».

ΔΗΚΤΙΚΟΣ. Μίλησε απευθείας σε ποδοσφαιριστές (δεν έχει τόση σημασία το σε ποιους) και εκτόξευσε ατάκες δυναμίτη (όπως –ελαφρώς παραφρασμένο για να γραφτεί –το «ακόμα δεν βγήκατε από το αβγό σας ορισμένοι και γίνατε μάγκες»). Εφερε παίκτες προ των ευθυνών τους και άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον τους στην ομάδα. Αν θα υπάρχει μέλλον μετά τα πλέι οφ. Δεν ήταν συζήτηση αλλά εξάψαλμος. Δεν μετέβη στα Σπάτα για να ζητήσει εξηγήσεις, πήγε εκεί για να ξεκαθαρίσει ότι στην επόμενη παρασπονδία η πόρτα της ΑΕΚ θα έχει κλείσει για όποιον τολμήσει να παραβεί κανόνες. Οπως κι αν λέγεται αυτός, όποια αξία κι αν έχει για την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παίκτες (ευτυχώς για την Ενωση αποτελούν μειοψηφία) οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται την ευκαιρία που τους προσφέρεται σε μια ομάδα που μεγαλώνει, η οποία δεν έχει σχέση με το πρόσφατο μίζερο παρελθόν και που στο κάτω κάτω της γραφής τούς παρέχει τα πάντα για να εργαστούν δίχως ανησυχίες και άγχη.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ LIKES. Παρατηρήσεις έγιναν και για τον εθισμό των παικτών της ομάδας στα social media καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που σύμφωνα με τον προπονητή έχουν μόνιμα το μυαλό στο πώς θα βγάλουν φωτογραφίες για να τις ανεβάσουν στο instagram, το twitter και στο facebook προκειμένου να μαζέψουν likes και να κάνουν τις λεζάντες τους.