Eντυπωσιακή ήταν η έναρξη του 68ου Φεστιβάλ των Καννών: Μια παρέλαση από αστέρες ανέβηκε κόκκινα σκαλιά της αίθουσας Lumiere, ανάμεσά τους και η προσφάτως βραβευθείσα με Οσκαρ Α ρόλου Τζουλιάν Μουρ, στολισμένη με κοσμήματα της Chopard.

Πέρσι στις Κάννες, η Τζουλιάν Μουρ τιμήθηκε με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας από την Επιτροπή του Φεστιβάλ για τον ρόλο της στη ταινία του Ντέβιντ Κρόνενμπεργκ «Maps to the Stars», όπου υποδύθηκε μια καταθλιπτική ηθοποιό, χαμένη στην ματαιοδοξία της. Η Μουρ δεν ήταν παρούσα στην τελετή λήξης για να παραλάβει το βραβείο και έτσι στην διάρκεια της εφετινής τελετής εναρξης του Φεστιβάλ των Καννών, ο τελετάρχης, ηθοποιός Λαμπέρ Γουϊλσόν της επέδωσε το πολύτιμο τρόπαιο που έχει κατασκευασθεί από χρυσό Fairmined στα εργαστήρια της Chopard. Το βραβείο ήταν η αρχή μιας θαυμάσιας, όπως αποδείχθηκε χρονιάς για την Μουρ η οποία θυμίζουμε σάρωσε στα βραβεία _αν και για την ταινία «Still Alice», όχι το «Maps to the stars» για το οποίο ωστόσο διεκδίκησε την Χρυσή Σφαίρα.

Στην πρεμιέρα του εφετινού φεστιβάλ που έγινε με την προβολή της ταινίας «La tete haute» της Εμανουέλ Μπερκό, εκτός από τους βασικούς συντελεστές της ταινίας όπως την Κατρίν Ντενέβ, τον Μπενουά Μαζιμέλ και την Σάρα Φορστιέρ, παρόντες ήταν επίσης ο Τζέικ Τζίλενχααλ, η Σοφί Μαρσό, και η Ρόζι Ντα Πάλμα, μέλη της εφετινής κριτικής επιτροπής του επίσημου προγράμματος, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα, η Εμανουέλ Μπεάρ και η Λουπίτα Νιόνγκο.

Τον πρώτο λόγο την Πέμπτη έχει ο Μαντ Μαξ, η τέταρτη ταινία μιας κινηματογραφικής σειράς που άρχισε το 1979 με το «Mad Max» του Τζορτζ Μίλερ και έκανε σταρ πρώτου μεγέθους τον Μελ Γκίμσπον. Ο μύθος του Mad Max απ’ ότι φαίνεται καλά κρατεί στις μέρες μας. Η τελευταία ταινία στην οποία o Τομ Χάρντι αντικατέστησε τον Γκίμπσον στον ρόλο του μοναχικού τυχοδιώκτη που προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν καταστραμμένο πλανήτη, ανοίγει σήμερα και στην Ελλάδα (δείτε κριτική). Μετά την πρώτη προβολή της ταινίας στις Κάνες, οι βασικοί συντελεστές, ο ελληνικής καταγωγής Μίλερ, ο Χάρντι και η Σαρλίζ Θερόν θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου.