Κατά εκατοντάδες αποβιβάστηκαν και την Πέμπτη παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά, σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, μέχρι το απόγευμα, συνολικά 452 είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί από τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές.

Στη Λέσβο, 137 άτομα διασώθηκαν την ώρα που οι τρεις μηχανοκίνητες λέμβοι στις οποίες επέβαιναν βυθίζονταν στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς, ενώ άλλα 10 άτομα έγιναν αντιληπτά σε μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Μερσίνια.

Στη Χίο, 88 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες εντοπίστηκαν στην περιοχή Γιόσωνας Καρδαμύλων.

Στη Σάμο, 48 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες βγήκαν στην περιοχή Κότσικα και άλλοι 51 στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοκάστρου.

Στην Κω, 77 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες επέβαιναν σε δύο πνευστές κωπήλατες λέμβους, που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού.

Στο Φαρμακονήσι, τέλος, οι 41 αλλοδαποί επιβάτες πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου που καταστράφηκε συνελήφθησαν, καθώς δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συλλήψεις διακινητών

Στο μεταξύ, έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ως οι φερόμενοι διακινητές των υπόλοιπων 186 παράνομων μεταναστών-προσφύγων που εντοπίστηκαν την Τρίτη στο αλιευτικό σκάφος «Sula», κοντά στην Παλαιοχώρα.