«Ιερά πυρά» εξαπολύει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το ισλαμικό τέμενος και τον προσηλυτισμό από ισλαμιστές τονίζοντας ότι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την κατασκευή του τζαμιού ενδυναμώνει «τον σχεδιασμό ισλαμοποιήσεως της χώρας» ενώ χαρακτηρίζει το Ισλάμ…αιμοσταγές.

Σε εγκύκλιό του που θα αναγνωστεί την Κυριακή στους ναούς της Μητρόπολης Πειραιά ο κ.Σεραφείμ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα μοιράζονται και διανέμονται έντυπα προσηλυτισμού στην ισλαμική θρησκεία από ελληνόφωνη ισλαμική ιστοσελίδα. Τονίζει δε πως «όλοι πλέον αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν οσημέραι εναργέστερα ότι η θρησκεία του Ισλάμ και η ισλαμική βία έχει καταστεί μία από τις σοβαρότερες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη».

Όπως λέει ο μητροπολίτης Πειραιώς η στάση της Ελληνικής Πολιτείας βρίσκεται «δυστυχώς σε πλήρη εναρμόνιση με τους στόχους της «Νέας Εποχής». Αποδείχθηκαν ανακόλουθες και πλήρεις αντιφάσεων οι ενέργειές της , αφ’ ενός μεν να ψηφίσει τον λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νόμο, με σκοπό να πατάξει φαινόμενα ρατσισμού, αφ’ ετέρου δε να αποφασίσει την ανέγερση ισλαμικού τεμένους (με κρατική μάλιστα χρηματοδότηση). Και τούτο διότι το ανίερο συμπίλημα του Κορανίου, περιέχει ρατσιστικές αναφορές και προτροπές σε πράξεις βίας, κατά των άλλων θρησκευτικών ομάδων. Είναι επίσης ξεκάθαρες οι ρατσιστικές αντιλήψεις του απέναντι στο γυναικείο φύλο».

Και καταλήγει στην εγκύκλιό του λέγοντας: «…ποιος να το φανταζόταν ότι σχεδόν 200 χρόνια μετά την Εθνική μας Παλλιγγενεσία και με νωπή ακόμα την μνήμη από τα ιερά σφάγια της πίστεώς και της πατρίδος θα αναγκαζώμεθα να εκδίδουμε αντιρρητικές εγκυκλίους κατά του αιμοσταγούς Ισλαμ που επί αιώνες μας έπνιξε στο αίμα». Και συνεχίζει: «Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των Αγίων και ηρώων της πίστεώς μας δεν πρέπει να αφήσουμε να αλλοιωθεί η ιδιοπροσωπεία μας με την μετατροπή της Πολιτείας μας σε ουδετερόθρησκη, όπως επιδιώκει η Νέα παγκόσμια Τάξη των Σιωνιστών και Ταλμουδιστών Σατανολατρών».