Πλήγμα στην «παραπαίουσα», όπως την χαρακτηρίζει, φαρμακευτική περίθαλψη, με ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία , εκτιμά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ότι θα σημάνει «η φημολογούμενη» αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι οι τιμές των φαρμάκων θα αναθεωρηθούν προς τα επάνω, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη που παραμένει καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα πολύ κάτω του κοινωνικώς αποδεκτού ορίου, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό, όπως εξηγεί, διότι η οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, είναι ισόποση μείωση του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσνταντίνος Λουράντος επισημαίνει, σε γραπτή δηλωσή του, ότι η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης των δαπανών υγείας αποδείχθηκε λανθασμένη και καταστροφική. «Τα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς της λιανικής.

Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο ΦΠΑ είναι από 0% πχ στη Μάλτα, ή στη Σουηδία μέχρι 3% στο Λουξεμβούργο. Στην δε γειτονική Ισπανία είναι 4%. Η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και όχι φόρων», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κ.Λουράντος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από