H Οpel αναμένεται να λανσάρει μαζί με το νέο Astra – στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο – το επαναστατικό IntelliLux LED matrix light με αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων. Είναι μια τεχνολογία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία συμπαγών μοντέλων.

Το νέο σύστημα φωτισμού, το IntelliLux full-LED είναι τώρα έτοιμο να μπει στην παραγωγή. Το βασικό ατού του είναι ότι το εν λόγω σύστημα LED matrix προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Στην πορεία, συνεργάζεται με την εμπρός κάμερα Opel Eye η οποία, για παράδειγμα, ανιχνεύει την παρουσία άλλων κινούμενων οχημάτων, ώστε τα τμήματα LED που πιθανόν θα ‘τύφλωναν’ τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς απενεργοποιούνται και ενεργοποιούνται αυτόματα.

Μόλις το όχημα απομακρύνεται από μία αστική περιοχή, ενεργοποιείται αυτόματα η μεγάλη σκάλα φώτων και παραμένει πάντα αναμμένη. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική αύξηση της ασφάλειας στους αυτοκινητοδρόμους.