Την αμέριστη στήριξη στο έργο τους και την υποστήριξή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και Κωνσταντίνο Κοτσιλίνη.

Σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, ο κ. Γιαννόπουλος προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού, της Έφης, που όπως είπε, απεικονίζει ένα καραβάκι στη μέση της θάλασσας, και πρόσθεσε, ότι το παιδί προσπαθεί να φτιάξει το σύννεφο γαλάζιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τον ευχαρίστησε, σημείωσε: «Από αυτή τη ζωγραφιά κρατώ περισσότερο το καραβάκι με το πανί φουσκωμένο».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος υπενθύμισε παλαιότερες συνεργασίες του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τον κ. Παυλόπουλο, υπό την ιδιότητα του υπουργού, και σημείωσε την ευαισθησία με την οποία πάντα περιέβαλε τις προσπάθειες του συλλόγου.

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εγκαινιάσει ένα Δίκτυο για την Προστασία των Παιδιών στη Μυτιλήνη και σημείωσε ότι στη συνέχεια αυτό θεσμοθετήθηκε ως «Σχέδιο Δράσης για την Οριζόντια Δικτύωση και τον Συντονισμό των Υπηρεσιών και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς το Παιδί».

«Ξέρω ότι δεν είναι θέμα δική σας αρμοδιότητας βέβαια, αλλά θα ήθελα να σας θυμίσω ότι η δική σας προσπάθεια μας έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ακολούθως, ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα λεύκωμα, στο οποίο είναι αποτυπωμένο το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Πέρυσι στηρίξαμε 82.000 παιδιά, ενώ λάβαμε περισσότερες από 280.000 κλήσεις στη γραμμή βοήθειας. Κλείνουμε τώρα τα 20 χρόνια μετά από την ιδέα που είχε ο Ανδρέας να δημιουργήσει το 'Χαμόγελο του Παιδιού', εσείς το ξέρετε πολύ καλά, και καταφέραμε και στηρίξαμε 947.000 παιδιά αυτά τα 19 χρόνια αυτής της προσπάθειας, πιστοποιημένα από την TUV Αυστρίας», δήλωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στην προσφορά του κ. Παυλόπουλου, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση εκείνη ενός Σαββάτου με 30 παιδιά μας, που καθίσατε σαν υπουργός να μιλήσετε μαζί τους για τα προβλήματά τους και να αντιμετωπίσετε ειδικότερα τα παιδιά τα αλλοδαπά, τα οποία ήθελαν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ελπίζω τώρα, με τη δική σας θέση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα μέσον, με την καλή έννοια της λέξης, για τα παιδιά στην Ελλάδα. Γιατί και επί προεδρίας του κ.Παπούλια, με τη δική σας συμμετοχή είχατε ξεκινήσει μια προσπάθεια να θεσμοθετηθεί και για τα παιδιά των Ιδρυμάτων κάποια δυνατότητα να μπορούν να προσλαμβάνονται. Άρα να μάθουν όλοι ότι δεν ευαισθητοποιηθήκατε τώρα».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε «θα είμαι εδώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από