Στα 121,39 δισ. ευρώ ή στο 70% του ΑΕΠ περίπου ανήλθε στα τέλη Μαρτίου η συνολική αξία του χρέους που φέρει κυβερνητική εγγύηση.
 

Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία συναλλαγών για τις εγγυήσεις που εκχωρούνται από το κράτος προς φορείς εντός και εκτός της γενικής κυβέρνησης, καθώς επίσης και τις εγγυήσεις που καλύπτονται με καθεστώς τραπεζικής υποστήριξης και τις εγγυήσεις που παρέχονται από το ΕΤΕΑΝ και λοιπά, οι εγγυήσεις του Δημοσίου αυξήθηκαν στα τέλη Μαρτίου σε 121,39 δισ. ευρώ, από 59,9 δισ. ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου 2015.

Ειδικότερα, οι εγγυήσεις του Δημοσίου προς τις τράπεζες που σχετίζονται με καθεστώς τραπεζικής εγγυήσεως ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου σε 36,6 δισ. ευρώ, ενώ οι εγγυήσεις του μηχανισμού έκτακτης ενίσχυσης ρευστότητας (ELA) ανήλθαν σε 68,5 δισ. ευρώ.

Αίσθηση προκαλεί πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο 2015 οι καταπτώσεις εγγυήσεων ανήλθαν στα 423 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 410 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εγγυήσεις που είχαν δοθεί για δανεισμό δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από