Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, την τελευταία αγωνιστική, ήταν να μην ηττηθεί από τους Ερυθρολεύκους για να αποφύγει τις περιπέτειες των ισοβαθμιών με άλλες ομάδες.

Οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν χωρίς μεγάλο άγχος απέναντι στην ομάδα του Βίτορ Περέιρα, η οποία στο προηγούμενο παιχνίδι με την Καλλονή (5-0) είχε πραγματοποιήσει λαμπρή φιέστα στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης για την κατάκτηση του 42ου τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή της μπάλας (58%-42%), δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο μοιραίος παίκτης. Ο 27χρονος διεθνής φορ δεν μπόρεσε να σκοράρει, έμεινε στα 16 γκολ, ενώ τον τίτλο του πρώτου σκόρερ πήρε ο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) με 17 γκολ. Στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ έμεινε ο Τσόρι Ντομίνγκες (15 γκολ).

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν λοιπόν μονόπλευρο στην έδρα του Πλατανιά, αφού ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Προφανώς οι παίκτες του Περέιρα είχαν το μυαλό τους στον τελικό του Κυπέλλου με τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (23 του μήνα).

Ο Βίτορ Περέιρα δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα των ποδοσφαιριστών του. Μετά το αυτογκόλ του Αυλωνίτη, άλλαξε δύο φορές το σύστημα του Ολυμπιακού. Από 4-2-3-1 σε 4-4-2 και σε 4-1-3-2. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με αιχμή του δόρατος τον Μήτρογλου, στη συνέχεια ο πορτογάλος τεχνικός έβαλε παρτενέρ του Πιστολέρο τον Μπενίτες και στην τρίτη περίπτωση έπαιξε μόνο με έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (Εντινγκά). Μετά το 75′ ο προπονητής του Ολυμπιακού ανακάτεψε περισσότερο την τράπουλα, χρησιμοποίησε τον Ντουρμάζ αριστερό μπακ – χαφ και έπαιξε φουλ επίθεση με τους Μήτρογλου, Μπενίτες, Χάρα. Ο τελευταίος κατόρθωσε στο 87′ να σημειώσει με τεχνικό σουτ την ισοφάριση: 1-1.

Το 1-0 είχε γίνει στο 17′: από σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Ρομπέρτο με έξοδο απέκρουσε την μπάλα, η οποία χτύπησε στον Αυλωνίτη και κατέληξε στα δίχτυα. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον στόπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα αξιολόγησης του Περέιρα.

Τις περισσότερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού έχασε ο Μήτρογλου (4′, 23′, 38′, 90′).

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Μενδρινός, Γιακουμάκης, Ολιμπά, Μιλιβόγεβιτς, Αυλωνίτης.

Πλατανιάς Χανίων: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Δημήτρης, Τετέ, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος (54′ Ζαραδούκας), Μενδρινός (73′ Γιακουμάκης), Γουνδουλάκης (83′ Ιτούα), Τόρες.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου (75′ Φουστέρ), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (57′ Ντουρμάζ), Φορτούνης (59′ Χάρα), Ντομίνγκες, Μπενίτες, Μήτρογλου.