Μια νέα πλατφόρμα λύσεων επικοινωνίας για το κινητό τηλέφωνο, το σταθερό και το Ιντερνετ, που θεωρείται ιδανική για τα νοικοκυριά, παρουσίασε τη Δευτέρα η Wind.

Η πλατφόρμα Wind triple play, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, σχεδιάστηκε για να καλύψει όλες τις ανάγκες επικοινωνίας μέσα και έξω από το σπίτι, για ολόκληρη την οικογένεια.
Κινητό, σταθερό και Ιντερνετ συνδυάζονται με οικονομικό και έξυπνο τρόπο για κάθε νοικοκυριό, ώστε να αυξάνεται η αξία των χρημάτων τους και να βελτιώνεται η καθημερινότητά τους.

Ειδικότερα, η νέα πλατφόρμα προσφέρει:

* Απεριόριστη ομιλία προς όλους από το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο.

* Broadband Everywhere, με DSL Broadband για το σπίτι, καθώς και Mobile Broadband είτε από το κινητό είτε από το tablet και αντίστοιχες συσκευές.

* Καρτοκινητό με δωρεάν προ – φορτωμένο χρόνο κάθε μήνα κυρίως για τις ανάγκες των παιδιών.

* Ασφάλεια στη χρήση του smartphone και του tablet από τα παιδιά, χάρη στην ειδική εφαρμογή «We Are Family» που μετατρέπει οποιοδήποτε συσκευή σε ένα απολύτως ασφαλές και ξεχωριστό περιβάλλον με λειτουργικές εφαρμογές μόνο για παιδιά.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μιας white list ακόμα και στο κινητό, ώστε να είναι συγκεκριμένοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί από και προς τους οποίους θα πραγματοποιεί κλήσεις ένα παιδί. Η λίστα αυτή μάλιστα θα μπορεί να εμπλουτίζεται από τους γονείς του.
Το μηνιαίο πάγιο των υπηρεσιών Wind triple play είναι 50 ευρώ, 40 ευρώ και 35 ευρώ, ανάλογα με τη χρήση που θέλει να έχει το κάθε νοικοκυριό στην επικοινωνία του.
Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα, σε όσες οικογένειες το επιθυμούν, να συνδέσουν περισσότερα κινητά στο Wind triple play (έως 4 κινητά), ενώ μπορούν να προσθέσουν επιπλέον γραμμές συμβολαίου κινητής για τα μέλη τους σε ειδική τιμή.

Επίσης, με το νέο οικιακό πορτοφόλι «επιδότησης» του triple play προσφέρονται δωρεάν έξυπνες συσκευές όπως Tablets, Android DECT phones, Wi – Fi extenders, media players κ. λ. π, πέραν των συμβατικών smartphones.

Στόχος είναι να υποστηριχθεί η ιδέα του σύγχρονου διασυνδεδεμένου σπιτιού (Connected Home), επεσήμανε ο γενικός διευθυντής σταθερής τηλεφωνίας και επιχειρησιακής ανάπτυξης της Wind, κ. Τζωρτζακάκης και πρόσθεσε:

«Η πλατφόρμα Wind triple play εξυπηρετεί συνολικά τις ανάγκες ενός σύγχρονου νοικοκυριού που ζει σε ένα διασυνδεδεμένο σπίτι (connected home) καθώς καλύπτει όλες τις συσκευές που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια οικογένεια εντός και εκτός σπιτιού για να είναι πάντα συνδεδεμένη: smartphones, tablet, laptop και desktop, ασύρματα ηχεία, ΙΡ κάμερες, Smart TV, ακόμη και Smart λαμπτήρες για έλεγχο του φωτισμού, μέσω εφαρμογής στο smartphone».

Παράλληλα, τα καταστήματα Wind έχουν ετοιμάσει πακέτα με έξυπνες συσκευές σε ειδικές τιμές για τους πελάτες Wind triple play.

«Θέλουμε κάθε νοικοκυριό να είναι διασυνδεδεμένο μέσα και έξω από το σπίτι, με τη χρήση των έξυπνων συσκευών και τα μέλη του να επικοινωνούν ελεύθερα όπου και αν βρίσκονται. Οι επενδύσεις μας σε δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας νέας γενιάς μας επιτρέπουν να τους δώσουμε μία συνολική λύση και αυτή είναι το Wind triple play», υπογράμμισε ο κ. Τζωρτζακάκης.

Πάντως, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, αν και είχε καταφέρει να σταθεροποιηθεί έως τον περασμένο Νοέμβριο, στη συνέχεια παρουσιάζει πτωτική τάση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Wind, η εταιρία προσέθεσε 17.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου, ενώ στα νοικοκυριά το 50% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας έχουν και οικιακή σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας, ενώ το 40% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας λαμβάνουν και υπηρεσίες κινητής.

Η Forthnet

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της Wind για την απόκτηση της Forthnet, όπως επεσήμαναν στελέχη της εταιρίας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών triple play της Wind.
Σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζακάκη και τον ανώτερο διευθυντή εταιρικών σχέσεων, Γιώργο Τσαπρούνη, η Wind εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την Forthnet και αυτήν την περίοδο συνεχίζει να εξετάζει τα αποτελέσματα της αποτίμησης (due dilligence), η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του χρόνου.
Ωστόσο, τα δύο στελέχη δεν σχολίασαν τις συζητήσεις της διοίκησης της Forthnet με τις πιστώτριες τράπεζες για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σε ο, τι αφορά τις διερευνητικές συζητήσεις που είχαν γίνει για το ενδεχόμενο εξαγοράς της Cyta Ελλάδας, τα στελέχη της Wind ξεκαθάρισαν πως επρόκειτο για διερευνητικές επαφές, οι οποίες δεν προχώρησαν και δεν υπήρξε πρόταση.

Σημείωσαν, πάντως, ότι «είμαστε υπέρ της συγκέντρωσης της αγοράς και υποχρεωμένοι να κοιτάζουμε κάθε ευκαιρία, αλλά κινήσεις θα γίνουν όταν και εάν θα υπάρχει αξία».