Η λάμψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τις ΗΠΑ φώτισε και το ελληνικό μπάσκετ, αποτελώντας ουσιαστικά την ατραξιόν στο χθεσινό μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Α1. Ο διεθνής φόργουορντ βρέθηκε (μαζί με τον αδελφό του Θανάση) στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ με δεκάδες μικρούς φίλους του μπάσκετ να σπεύδουν να φωτογραφιστούν μαζί του. Πρόκειται για το νέο ίνδαλμα του ελληνικού μπάσκετ (και όχι μόνο) και το αξίζει πέρα για πέρα.

ΟΙ ΜΑΥΡΟΑΣΠΡΟΙ. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με την ΑΕΚ (93-85), εξασφαλίζοντας την 3η θέση στην κανονική περίοδο και ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την 4η θέση στον συμπολίτη του Αρη.

Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι φιλοξενούμενοι (Κάρτερ 17, Λάγκφορντ 16, Δέδας 13, Βον 13, Οντουμ 11), ενώ για τους γηπεδούχους ο Γουίλμπεκιν (16 π. και 5 ασίστ), ο Χέρστον (16 π., 10 ριμπ.) και ο Σαρικόπουλος (13 π., 5 ριμπ.) ξεχώρισαν.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη ο ελλιπής (χωρίς Λαφαγέτ, Ντάρντεν και Μάντζαρη) Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε στον Αρη και όταν αποφάσισε να παίξει άμυνα, δεχόμενος μόλις 20 πόντους στο δεύτερο μέρος, πέρασε άνετα με 69-58 (Σλούκας 14, Παπαπέτρου 10 – Βεζένκοφ 19, Ριντ 13), με τον τεχνικό του Αρη Δημήτρη Πρίφτη να προαναγγέλλει την πιθανή απόκτηση παίκτη και τον κόσμο να ζεσταίνεται από την είδηση του νέου επενδυτή της ομάδας (το 41% των μετοχών παίρνει ο Νίκος Λάσκαρης, ως εκπρόσωπος επενδυτικού ομίλου με έδρα την Ελβετία). Οσο για τον Βεζένκοφ, όλα τα μάτια των Πίστονς ήταν πάνω του!

Ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Σωτήρη Μανωλόπουλου στον πάγκο νίκησε άνετα στην Ελευσίνα 82-51 (Μπλουμς 17, Μαυροκεφαλίδης 14 – Βασιλόπουλος 9) αλλά λαχτάρησε σε ένα άτσαλο πέσιμο του Παππά, που τελικά γλίτωσε τα χειρότερα και περιορίστηκε σε ράμματα στο νοσοκομείο.

ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ. Στην Κηφισιά, με ηγέτη τον εκπληκτικό Μάτζετ (23 π.) και κλειδί τον πρώην Κηφισιώτη Βασίλιεβις (12 π.), ο Κόροιβος Αμαλιάδας με εξαιρετική απόδοση και άμυνα στο δεύτερο μέρος έφυγε με το διπλό (83-76) που τον κρατάει ζωντανό για την 8η θέση, την οποία θα πάρει αν νικήσει τον Κολοσσό στην Αμαλιάδα και η Δράμα χάσει από την ΑΕΚ. Η Κηφισιά (Λιακόπουλος 14) έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο στην έδρα της μια κακή χρονιά, ενώ του χρόνου θα είναι η μοναδική γειτονιά της Αττικής στην Α1, εκτός του περίφημου ΠΟΚ!

Ο Απόλλων νίκησε τον Πανιώνιο 93-84 (Ελ Αμίν 26 – Ταμπς 23) αλλά δεν έχει ελπίδες για τα πλέι οφ, αφού ολοκληρώνει το πρόγραμμα στην Αθήνα με Παναθηναϊκό.

Ο Κολοσσός νίκησε 84-80 τη Δράμα (Γουότερς 19 – Χάρις 16) και είναι 7ος στη χειρότερη περίπτωση, ενώ το Ρέθυμνο πέρασε νικηφόρα από τα Τρίκαλα με 95-85 (Καλαμπόκης 16 – Ινγκραμ και Πάνος από 17) και βλέπει ακόμα και τετράδα αν νικήσει τον Αρη και χάσει η ΑΕΚ στη Δράμα!

Η βαθμολογία (σε 25 αγώνες): Ολυμπιακός 49, Παναθηναϊκός 47, ΠΑΟΚ 43, Αρης 40, ΑΕΚ και Ρέθυμνο 39, Κολοσσός 38, Δράμα, Κόροιβος και Απόλλων Πατρών 35, Κηφισιά και Τρίκαλα 33, Πανελευσινιακός 31, Πανιώνιος 29.