Μετά από 4 χρόνια συνεργασίας με το Θέατρο Πορεία, ο Βασίλης Κουκαλάνι και η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» μετακομίζει στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι, όπου θα παρουσιάζει την ερχόμενη χειμερινή θεατρική σεζόν τρία έργα για παιδιά και νέους σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.

Αναλυτικότερα οι παραστάσεις:

«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» : Για τρίτη συνεχή χρόνια, η «Συντεχνία του Γέλιου» θα παρουσιάσει – αυτή τη φορά σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με το «Είστε και Φαίνεστε» – το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ για το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι και την αλληλεγγύη μεταξύ τους. Η υπόθεσή του εξιστορεί τις προσπάθειες τεσσάρων φίλων να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο αστικό τοπίο σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Τη σκηνοθεσία του συνυπογράφουν η Λίλλυ Μελεμέ και ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο οποίος έχει επίσης μεταφράσει και διασκευάσει το έργο από τα γερμανικά.

«Μια Γιορτή στου Νουριάν» : Στα μέσα της σεζόν, θα πραγματοποιηθεί επετειακή επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης, «Μια Γιορτή στου Νουριάν», που πρωτοπαρουσίασε η ομάδα τον Οκτώβριο του 2011, προτείνοντας ένα νέο χειραφετημένο και κοινωνικό θέατρο για παιδιά και νέους. Το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ είναι μια κωμωδία για τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση, που εκθέτει με ιδιοφυές τρόπο τα ανόητα επιχειρήματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Τη σκηνοθεσία του συνυπογράφουν οι Παντελής Δεντάκης και Βασίλης Κουκαλάνι.

«Είστε και Φαίνεστε» : Είναι ο προσωρινός τίτλος της νέας παράστασης της «Συντεχνίας του Γέλιου», η οποία βασίζεται στο έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέα, ιδρυτή και ερμηνευτή του θεάτρου GRIPS του Βερολίνου, με τον οποίο η ομάδα συνεργάζεται και έχει την αποκλειστική επικαρπία όλων των έργων του. Θέμα του είναι το bullying και η βία στα σχολεία, το σχολικό άγχος και ο ανταγωνισμός. Τη διασκευή του υπογράφει ο Β. Κουκαλάνι, ενώ τη σκηνοθεσία του ο Γιώργος Παλούμπης. Τα τραγούδια, που θα ακούγονται, θα γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς, εκ των οποίων ένα σε συνεργασία με το hip – hop συγκρότημα Χνάρια. Σκηνικά –κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου. Το «Είστε και Φαίνεστε» θα ανοίξει την αυλαία του ρεπερτορίου της ομάδας και θα παίζεται τις Κυριακές για το κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Στα τρία έργα της «Συντεχνίας του Γέλιου» πρωταγωνιστούν οι εξής ηθοποιοί: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργο Δάμπαση, Ηρώ Μπέζου, Δημήτρη Μυλωνά, Πέτρο Σπυρόπουλο, Νάνσυ Σιδέρη, Γιώργο Κατσή, Μιχάλη Τιτόπουλο, Χάρη Χαραλάμπους, Λένα Ουζουνίδου και Βασίλη Κουκαλάνι.