Πωλητήριο έχει βάλει η Φούλαμ στον Κώστα Μήτρογλου, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να μπει σε παιχνίδι πλειστηριασμού. Ο 27χρονος διεθνής φορ που αγωνίζεται ως δανεικός στους Ερυθρόλευκους θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, όμως η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει τον πρώτο λόγο στο θέμα της απόκτησής του. Ηδη στο προσκήνιο έχουν βγει πέντε ομάδες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα δικαιώματά του από τον λονδρέζικο σύλλογο.

Το καλοκαίρι λήγει ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό και η διοίκηση της Φούλαμ δεν θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ τον Μήτρογλου δεδομένου ότι έχει υψηλό συμβόλαιο (2,3 εκατ. ευρώ ετησίως) και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού των Κότατζερς.

Η Φούλαμ αγόρασε τον Ιανουάριο του 2014 τον διεθνή στράικερ από τον Ολυμπιακό αντί του ποσού-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα των 15,1 εκατ. ευρώ, στην προσπάθεια να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, τελικά όμως δεν κατόρθωσε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Μήτρογλου λοιπόν θεωρείται βαρίδι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας του Λονδίνου και στην περίπτωση που γίνει πρόταση θα πωληθεί.

Ο Ολυμπιακός δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του παρά μόνο την περίπτωση νέου δανεισμού του. Στο μεταξύ ο ιταλικός Τύπος αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ότι οι Τορίνο και Τζένοα ενδιαφέρονται για τη μεταγραφή του Μήτρογλου.

Δημοσίευμα του Tutto Mercato ανέφερε χθες πως η Τζένοα ετοιμάζεται να κάνει κίνηση προκειμένου να τον αποκτήσει. Μάλιστα σημείωσε ότι ο τρόπος παιχνιδιού που έχει εφαρμόσει ο τεχνικός του ιταλικού συλλόγου Πιέρο Γκασπερίνι ταιριάζει στον Πιστολέρο!

Οι Αγγλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν στο ταμείο τους το ποσό που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν από τον Ολυμπιακό και αξιώνουν 7-8 εκατ. ευρώ για την πώλησή του.

Εκτός από τις ιταλικές ομάδες στην επιφάνεια έχουν βγει οι Μάλαγα και Βέρντερ Βρέμης, που φαίνεται να γλυκοκοιτάζουν τον προικισμένο επιθετικό.

Ακόμη, ο τουρκικός Τύπος με συνεχή δημοσιεύματα υπογραμμίζει ότι ο Μήτρογλου βρίσκεται στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσε.

Ο 27χρονος επιθετικός μπορεί να μη θυμίζει τον δεινό σκόρερ της σεζόν 2013-2014, πριν πάρει μεταγραφή στη Φούλαμ, ωστόσο παραμένει αξιόπιστη λύση στη γραμμή κρούσης. Ο τραυματισμός του (θλάση στον τετρακέφαλο) τη φετινή σεζόν τον άφησε 40 ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, όμως επανήλθε ορεξάτος και έχει στόχο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Εχει σημειώσει 16 γκολ, ένα λιγότερο (17) από τον Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης. Στην τρίτη θέση του πίνακα του σκόρερ βρίσκεται ο Ντομίνγκες με 15 γκολ. Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πλατανιά Χανίων ενώ ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη την Κέρκυρα.

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει πετύχει συνολικά 19 γκολ μαζί με αυτά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια –δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στα ματς στο Γ. Καραϊσκάκης με Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2), Μάλμε (4-2), και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Ντνίπρο (2-2).

Οσον αφορά τον βραζιλιάνο επιθετικό της Μίλαν Ρομπίνιο (αγωνίζεται δανεικός στη Σάντος) για τον οποίο ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός, με δηλώσεις του τόνισε ότι θέλει να παραμείνει στη Σάντος όχι μόνο για μία ακόμη σεζόν αλλά για περισσότερα χρόνια.

Αρέσει ο Βέλγος

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο 27χρονος βέλγος διεθνής μέσος Στίβεν Ντεφούρ της Αντερλεχτ, σύμφωνα με βελγικό δημοσίευμα. Η πρωταθλήτρια Βελγίου απέκτησε τον Ντεφούρ από την Πόρτο έναντι έξι εκατ. ευρώ και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του οι Μίλαν και Εβερτον.

Σειρήνες από Μιλάνο για Μαζουάκου

Η Ιντερ καλεί τον Αρτούρ Μαζουάκου. Ο Φραντσίσκο Λινγκέντι, συνεργάτης του Κριστόφ Ενροτό (μάνατζερ του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού), σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αξία του Μαζουάκου είναι 10-15 εκατ. ευρώ και η Ιντερ έκανε κίνηση για την απόκτησή του.