Ένας ιταλός ασθενής, που έκλεισε δύο φορές το τηλέφωνο στον Πάπα Φραγκίσκο, νομίζοντας ότι του έκαναν φάρσα, ζήτησε συγγνώμη από τον ποντίφικα για την παρεξήγηση και τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με την καθολική εφημερίδα L' Osservatore Romano, ο αργεντίνος Πάπας τη Δευτέρα σήκωσε το τηλέφωνό του για να μιλήσει με έναν άγνωστό του ασθενή και να του συμπαρασταθεί στη δοκιμασία του, κάτι που κάνει τακτικά.

Για κακή τύχη του Χόρχε Μπεργκόλιο, στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο Φράνκο Ραμπούφι ο οποίος του έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα δύο φορές, πιστεύοντας ότι κάποιος του έκανε πλάκα.

Παρ' όλα αυτά, ο Πάπας επέμεινε και στο τρίτο τηλεφώνημα ο Ραμπούφι άρχισε να έχει αμφιβολίες: «Έμεινα άφωνος αλλά ο Πάπας με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι αυτό που έγινε του φάνηκε αστείο», αφηγήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο Φράνκο Ραμπούφι πήγε την Τετάρτη στο Βατικανό για να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφωνεί τακτικά σε φίλους και συγγενείς του αλλά και σε αγνώστους που του γράφουν ή σε ανθρώπους για τους οποίους πληροφορείται από τρίτους ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από