Οπως οι αγορές προεξοφλούν τις (οικονομικές) εξελίξεις, έτσι και οι ατζέντηδες μυρίζουν τι παίζει στον αθλητισμό και δη εν όψει των προσεχών μεταγραφών. Παρά τα όσα λέγονται για κίνδυνο Grexit, δηλαδή αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι μάνατζερ στέλνουν προτάσεις σε ομάδες, κυρίως τις ισχυρές, με ονόματα αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, στα ταξίδια που κάνουν για να κατασκοπεύσουν γηγενείς παίκτες δεν παραλείπουν να πυκνώσουν τις επαφές τους με ντόπιους συνεργάτες τους. Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον, θέλουν να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προωθήσουν το προϊόν τους. Δεύτερον, επιθυμούν να έχουν εικόνα της ελληνικής αγοράς, που για την Ευρώπη παραμένει αρκετά ελκυστική. Και τρίτον, θεωρούν πως ο όποιος κίνδυνος για έξοδο από τις διοργανώσεις ελαχιστοποιείται καθημερινά, άρα μπορούν να εξυφάνουν μεταγραφικά σενάρια. Διαλέγετε και παίρνετε.

Η επιτυχία του Κοντονή

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της ιστορίας με το αθλητικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Αθλητισμού πέτυχε με την τακτική του περισσότερα και από όσα ίσως θα ανέμενε. Ενωσε κατ’ αρχάς τα κόμματα. Ανάγκασε την ΕΠΟ να αναδιπλωθεί. Με τον ντόρο που προκλήθηκε έφερε στην Αθήνα εκπροσώπους της UEFA και τους έκανε κοινωνούς των χρόνιων προβλημάτων μας. Με αφορμή το περιλάλητο αδιέξοδο για το αυτοδιοίκητο, ήρθε στην επιφάνεια το μείζον θέμα της διαφθοράς και οι δικαστικές εξελίξεις, με την UEFA να πληροφορείται τα πάντα. Με λίγα λόγια, η σκυτάλη αλλάζει συνεχώς χέρια και η ευθύνη δεν βρίσκεται μόνο σε μία πλευρά. Αυτό ονομάζεται τακτικός ελιγμός και αν συνυπολογίζουμε πως ευαισθητοποιήθηκε μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης που ρωτά να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα, συμπεραίνουμε ότι οι κινήσεις του κ. Κοντονή μόνο στον βρόντο δεν πάνε. Το αντίθετο θα λέγαμε.

Χαμηλών τόνων προπονητής

Ο Γιάννης Καλμαζίδης θήτευσε δίπλα στον σπουδαίο κόουτς του βόλεϊ Κρίστιανσον. Εμαθε πολλά και τα μεταδίδει με τον καλύτερο τρόπο. Το έπραξε στον Ολυμπιακό και μετά στον Παναθηναϊκό, αλλά οι φωστήρες τον άφησαν να φύγει! Κι ας κατέκτησε τρόπαια στον Ρέντη, κι ας πετύχαινε εντυπωσιακές ανατροπές, ακόμη και όταν ήταν πίσω δύο σετ. Ε, αφού αποχώρησε από τους ισχυρούς, μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε. Γιατί όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον προπονητή. Στις σοβαρές, εννοείται, ομάδες.

Ο Πρόεδρος και οι γυμναστές

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι ο Προκόπης Παυλόπουλος τούς Πετρούνια και Μάρα, δύο αθλητές της γυμναστικής που διέπρεψαν στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πέρα από τα καθιερωμένα συγχαρητήρια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας γιατί δεν είναι τόσο κοντά στην προσπάθεια των παιδιών πριν από την κατάκτηση διακρίσεων και μεταλλίων.

Η ζωή του όλη ένα φιλμ

Ως γνωστόν και σύμφωνα με δική του ανακοίνωση, ο άνθρωπος – σαΐτα Γιουσέιν Μπολτ θα σταματήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Ενας μύθος θα φύγει από τα κουλουάρ και το γεγονός είναι σημαντικό. Ηδη, συνεργείο ακολουθεί τον σπρίντερ από την Τζαμάικα, καλύπτει στιγμές της καθημερινότητάς του αφού ο στόχος είναι να γίνει ταινία με τη ζωή του Μπολτ. Ποιος αμφιβάλλει ότι ο κόσμος θα σπεύσει να την παρακολουθήσει;