Η Ξάνθη προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς η νίκη με 1-0 στο «Καυταντζόγλειο» επί του Ηρακλή στον πρώτο αγώνα αποδείχθηκε αρκετή για τους Θράκες, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι του «Γηραιού» (0-0) στα Πηγάδια.

Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη από το ξεκίνημά του, με επακόλουθο ο διαιτητής Στυλιάρας να έχει δείξει πέντε κίτρινες κάρτες ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, το θέαμα και η ποιότητα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Πασά στο 33′ που απέκρουσε ο Κυριακίδης και ακόμη μία απόκρουση του Έλληνα τερματοφύλακα στο 41, σε κεφαλιά του Περόνε, άλλες συγκινήσεις δεν υπήρξαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Η κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) του Ρομάνο στο 59′ για μαρκάρισμα στον Λουσέρο, άφησε τον «Γηραιό» με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της συνάντησης και, ταυτόχρονα, έδωσε το έναυσμα για να ξεσπάσει ένταση σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να διακόπτεται για περίπου ένα δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν επιθετικά για πρώτη φορά μόλις στο 71΄, όταν ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Μπέρτου, για να απαντήσει ο Ηρακλής στο 77΄, με τον Ράνο να χάνει το κοντρόλ μπροστά από τον Κυριακίδη και μαζί μια μεγάλη ευκαιρία.

Eχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα οι παίκτες του Λουτσέσκου άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα για να περάσουν τα λεπτά και να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τον αντίπαλο και το πέτυχαν, χάνοντας μάλιστα μια καλή ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Κλέιτον.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 59΄ Ρομάνο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπετάνος, Σολτάνι, Ράνος, Κυριακίδης – Ρομάνο, Ζιαμπάρης, Περόνε, Πασάς

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90΄+ Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (74΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53΄ Ράνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75΄ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87΄ Κάσσος), Πασάς (81΄ Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.