«Να επιλέξει εάν θέλει να συμπορευθεί με την Ευρώπη ή με τα παρωχημένα μυαλά της κυβέρνησής του, καθώς δεν μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και τους δύο», κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με δηλώσεις που έκανε στη Βαρκελόνη, στην ισπανική εφημερίδα La Vaguardia.

Εξέφρασε δε την ελπίδα, ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει να συμπορευθεί με την Ευρώπη και τη λογική, γιατί «η άλλη οδός -η αντιευρωπαϊκή οδός-, την οποία κάποιοι από το κόμμα τού προτείνουν, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας».

O επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε λανθασμένο τον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης λέγοντας ότι «αντί να πάει στην Ευρώπη με μια λίστα μεταρρυθμίσεων – όπως προτείναμε- επέλεξε μια συνεχή πολιτική συζήτηση» και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

«Θέλεις να πας στη Μαδρίτη και δεν πας με αεροπλάνο ή τρένο, αλλά επιλέγεις τα βουνά και επιπλέον λες στον κόσμο ότι αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», είπε χαρακτηριστικά.

Επέκρινε, τέλος, την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τη λογική «των δικών μας παιδιών».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσει πολύ το παλαιό σύστημα των κομμάτων, μόνο που τώρα θέλουν να διατάζουν αυτοί. Όπως οι προηγούμενοι, τοποθετούν τους δικούς τους στη δημόσιο τομέα… Οι παλαιές προτεραιότητες των παλαιών κομμάτων. Τίποτε δεν έχει αλλάξει», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας την εξοπλιστική παραγγελία στη Λόκχηντ ύψους 500 εκατ. δολαρίων.