Να μην μεταθέσει στον λαό τις ευθύνες του ως Πρωθυπουργός, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι, με αφορμή την αναφορά του κ. Τσίπρα στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι σχολιάζει ότι «ο λαός θα κληθεί να εγκρίνει την ακύρωση των υποσχέσεων που μοίραζε αριστερά και δεξιά χωρίς περίσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποφάσεις, όμως, είναι ευθύνη των πρωθυπουργών. Ας μην μεταθέτει, λοιπόν, τις δικές του ευθύνες ο κ. Τσίπρας στις πλάτες των ψηφοφόρων. Ας προχωρήσει γρήγορα σε μία έντιμη συμφωνία, ας δώσει τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια, γιατί η χώρα δεν μπορεί να ζήσει άλλο μόνο με θεάματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κάλπικες υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά και με τα συνεχή λάθη που κάνουν οι υπουργοί του, όλους αυτούς τους μήνες.

«Στη χθεσινή του συνέντευξη, στον Νίκο Χατζηνικολάου, εμφανίστηκε ξανά χωρίς σχέδιο για τη χώρα. Στις δύο ώρες δεν είπε τίποτα για τους εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων, τίποτα για το κομματικό κράτος, τίποτα για τις επενδύσεις, τίποτα για πώς θα αυξηθεί ο πλούτος στη χώρα, πώς θα αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Υποσχέσεις που είχαν γίνει σημαία στα χρόνια της αντιπολίτευσης, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, παραπέμπονται τώρα στις καλένδες. Εκεί παραπέμπεται και η αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ» υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από