Με την στήριξη τριών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ) και χωρίς να υπάρχει καμία αρνητική ψήφος από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που δήλωσαν «παρών», εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η πρόταση του υπουργού Υγείας, για τον διορισμό του Ευάγγελου Καφετζόπουλου, στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Ο κ. Καφετζόπουλος, μίλησε για οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ, λόγω της υποχρηματοδότησής του τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα λύνεται το πρόβλημα με τη μεταφορά των διαθέσιμων κονδυλίων που έχουν εγκριθεί, ώστε να προχωρήσει στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του.

Ανέφερε, ακόμη, ότι παράλληλα με τον δικαστικό διαχειριστικό έλεγχο που γίνεται στον ΟΚΑΝΑ, ξεκίνησε με εντολή του και ο έλεγχος για τα κέντρα πρόληψης, ενώ τα πορίσματα θα είναι έτοιμα σε περίπου ένα μήνα.

Έδωσε έμφαση στον επανασχεδιασμό των πολιτικών και των δράσεων του ΟΚΑΝΑ με στόχο, όπως είπε, την πρόληψη αλλά και την επανένταξη των χρηστών και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μπορούμε πράγματι να φθάσουμε σε υψηλά ποσοστά απεξάρτησης και μακροχρόνιας αποχής. Είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε».

Έμφαση έδωσε, επίσης, στη λίστα αναμονής, κάνοντας λόγο για μεγάλο αγκάθι και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, με τον επανασχεδιασμό των δράσεων και με την δημιουργία κέντρων άμεσης πρόσβασης, θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

«Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε την ανάγκη άμεσης περίθαλψης και να φύγουν οι χρήστες από τον δρόμο και να μπούνε σε δομές» συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, κάλεσε τον νέο πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ να διευκρινίσει τη θέση του, απέναντι στην πρωτοβουλία για την απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης. Μίλησε δε «για θράσος κάποιων που διεκδικούν το δικαίωμα ελεύθερης χρήσης κάνναβης» ενώ χαρακτήρισε μη τυχαίο, το γεγονός, όπως υποστήριξε, ότι επιλέχθηκε από οργανώσεις στις οποίες συμμετέχει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η 9η Μαΐου -ημέρα, όπως είπε, ενάντια στο φασισμό- ως ημέρα οργάνωσης αυτής της εκδήλωσης.

«Άλλο η αποποινικοποίηση και άλλο η νομιμοποίηση ναρκωτικών ουσιών. Έχει ανοίξει για το θέμα αυτό μια μεγάλη συζήτηση και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Επιστημονικά δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την μία ή την άλλη άποψη για την αποποινικοποίηση αλλά είναι σημαντικό να γίνει διαχωρισμός του χρήστη από τον εγκληματία» απάντησε ο κ. Καφετζόπουλος, θέση η οποία δεν ικανοποίησε τον βουλευτή του ΚΚΕ.

«Δεν θα πάρει θέση ο ΟΚΑΝΑ αν θα πρέπει να είναι νόμιμο ή όχι το χασίς; Δεν μπορεί να μένει ουδέτερος απέναντι στη κοινωνία και μπροστά σε πρωτοβουλίες, δράσεις και κινήσεις για την νομιμοποίηση του. Σήμερα είναι η κάνναβης αύριο κάτι το άλλο» επέμεινε ο κ. Λαμπρούλης.

«Είναι σαφές ότι ο ΟΚΑΝΑ που έχει ένα επιστημονικό πλαίσιο λειτουργίας για να πετύχει η απεξάρτηση, δεν μπορεί να αποδεχθεί τη χρήση κάνναβης» διευκρίνισε ο κ. Καφετζόπουλος και πρόσθεσε: «Έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση, οι επιστημονικές απόψεις αλλάζουν κατά καιρούς, και εγώ και άλλοι πάντως επιστήμονες είμαστε κατά, απέναντι σε ουσίες που προκαλούν μακροχρόνιες και επικίνδυνες βλάβες στην υγεία. Μας υπερβαίνει αυτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από