Για την «Ευρώπη των λαών» έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Βαρκελώνη μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη των Ciudadanos (Πολιτών) Αλμπερτ Ριβέρα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του επικεφαλής του Ποταμιού στην Ισπανία.

«Να αλλάξουμε την Ευρώπη χωρίς να τη γκρεμίσουμε. Να παραδώσουμε την Ευρώπη στα νέα μυαλά και να πάρουμε μια μεγαλύτερη απόσταση από αυτά που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα. Από τις γραφειοκρατίες, από τους κομματικούς μηχανισμούς, από τα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Η Ευρώπη των λαών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Μετά την συνάντηση των δύο πολιτικών δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου και ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «με τους Ciudadanos μας ενώνει η Ευρώπη. Μας ενώνει η ανάγκη να κυνηγήσουμε το καινούργιο». Πρόσθεσε ακόμη ότι υπερασπίζεται την ανάγκη μιας μεγάλης οικογένειας, την ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στην πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης.

Οι «Πολίτες» καταγράφουν μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις και στη διάρκεια των συζητήσεων διαπιστώθηκαν πολλά κοινά σημεία με το Ποτάμι στην προσέγγισή τους στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα όπως οι αλλαγές στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από