Πλήθος πολιτικών παραβρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 1998.

Παρόντες στον χώρο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Φιλοθέη ήτανο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός και ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Πέτρος Μολυβιάτης και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε θερμή χειραψία με τον Αντ. Σαμαρά, ενώ μετά την τελετή είχε σύντομη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Απών ήταν τελικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η ενδεχόμενη παρουσία του οποίου είχε αναζωπυρώσει την παραφιλολογία για το πολιτικό φλερτ του με τη λεγόμενη «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ πολλών άλλων,ο Ιωάννης Βαριβτσιώτης, ο Σταύρος Δήμας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς είχε μια σύντομη χειραψία.

Ο αρχηγός της ΝΔστο περιθώριο της τελετής και ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ή κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για δραχμή»!