Για το Στρασβούργο αναχωρεί σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αφού νωρίτερα παραβρεθεί στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στην τακτική -ανά Σύνοδο- συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ, στην οποία ο κ. Σαμαράς θα είναι ομιλητής, θα συναντηθεί με τον Μάρτιν Σουλτς πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Τζιάνι Πιτέλα επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ και με τον Γκι Φερχόφσταντ επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο ΕΚ, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες διμερείς επαφές.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και να επισημάνει στους εταίρους πως ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως η στρατηγική ρήξης με τους εταίρους, που θεωρούν πως ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις την ελληνική οικονομία.

Σε αυτή τη λογική ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους υλοποιώντας παράλληλα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Μάλιστα τονίζουν πως έχουν εξανεμιστεί τα χρήματα που είχε αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα ταμεία, ένα ποσό που προσδιορίζουν στο 1,9 δισ. ευρώ, καθώς, όπως τονίζουν, στην κυβέρνηση δεν έχουν καμια σοβαρή στρατηγική για το πώς θα κινηθούν.