Με τη φράση «οποία άλλη απόδειξη ότι δεν είναι πανάκεια για τον τόπο ο ιδιωτικός τομέας», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στην διακοπή του σήματος της Digea αλλά και επικαλέστηκε ιδεολογικής φύσης αντιπαράθεση στην Ολομέλεια για το εάν μπορεί και πρέπει το Δημόσιο να έχει την ευθύνη και την πρόνοια να είναι πάροχος του δικτύου ψηφιακής εκπομπής.

 «Το πρωί είχαμε διακοπή σήματος», είπε ο κ. Παππάς, για να επισημάνει πως «όταν συζητάμε για τις μεγάλες υποδομές πρέπει να βλέπουμε την διεθνή εμπειρία, την εμπειρία στη χώρα μας και να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, ώστε να δικαιολογούμε τον ρόλο μας σε σχέση με τον ρεαλισμό των προτάσεών μας».

 Κατά την απογευματινή συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε ειδικώς στην «ρητή προσθήκη» που υποχρεώνει την κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3 με διοικούσα επιτροπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μπορεί να γίνει ένα κανάλι που αναδεικνύει τα θέματα της Περιφέρειας και για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι.

 Εξάλλου, ο κ. Παππάς απέρριψε ως αβάσιμα, μη εφικτά, ή ασύμβατα με την πραγματικότητα, σημεία κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης (μεταξύ αυτών για την κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, την μη επιστροφή των συμβασιούχων, ανεξαρτησίας της ΕΡΤ, αποκλεισμού των συνδικαλιστών κ.α.) ενώ προέβη και σε βελτιώσεις του νομοσχέδιου.

 Αφού κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τόνισε πως «ξεκινάει μια καινούργια μέρα για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα. Η χώρα θα ξαναγίνει ευνομούμενη ως προς τα τηλεοπτικά της. Κι αυτό είναι το πρώτο και σημαντικό μεγάλο βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που δυστυχώς ακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από