Τέρμα οι πόζες με τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου στην ελβετική πόλη Ζερμάτ, όπου οι αρχές απαγορεύουν τη φωτογράφιση με τα μεγαλόσωμα τετράποδα που είναι διάσημα για την ικανότητά τους να σώζουν τους ορειβάτες.

Στο ορεινό θέρετρο απαγορεύεται πλέον η φωτογράφιση των σκυλιών, μετά από παρεμβάσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, που καταγγέλλουν ότι οι σκύλοι που ποζάρουν δεν τυγχάνουν σωστής μεταχείρισης.

Ο δήμαρχος αναφέρει ότι δύο τοπικές επιχειρήσεις έχουν συμφωνήσει να σταματήσουν να δίνουν τα σκυλιά τους για φωτογράφιση.

Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου είναι γνωστά για την ικανότητά τους να διασώζουν ορειβάτες που έχουν χαθεί.

Πολλές φορές οι εταιρείες δίνουν στους τουρίστες τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τους τεράστιους σκύλους μπροστά από το όρος Μάτερχορν, γεγονός που έχει προκαλέσει αρνητικές κριτικές από την οργάνωση STS για την προστασία των ζώων στην Ελβετία.

H oργάνωση κάνει λόγο για εκμετάλλευση των ζώων, τα οποία πολλές φορές «ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες».

Ο δήμαρχος της περιοχής, Κριστόφ Μπουερτζίν, τόνισε ότι οι δύο τοπικές επιχειρήσεις που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες βρίσκονται σε επαφή με tour operators προκειμένου να καταλήξουν σε άλλες προσφορές για τους επισκέπτες του Μάτερχορν.