Στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου πνίγηκαν και οι τελευταίες ελπίδες της ΑΕΚ για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, ενώ πλέον οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης νιώθουν την ανάσα του Αρη στον σβέρκο τους.

Ο Ουίλμπεκιν, ύστερα από ένα εξαιρετικό ματς στο Κλειστό του Ρεθύμνου, πήρε την τελευταία επίθεση για την ΑΕΚ αλλά αστόχησε, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 80-79 για τους γηπεδούχους που είχαν κορυφαίους τους Σάφτενααρ (27 π.), Καλαμπόκη (17 π.). Ετσι μπήκε τέλος στο σερί έξι νικών που μετρούσαν οι Κιτρινόμαυροι κυνηγώντας τον ΠΑΟΚ, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου.

Σπουδαία νίκη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, σημείωσε στο ντέρμπι της Πελοποννήσου ο νεοφώτιστος Κόροιβος. Η νίκη της ομάδας από την Αμαλιάδα, με 74-68 επί του Απόλλωνα Πάτρας, έδωσε ώθηση για μια θέση πλέι οφ στον ΚΑΟΔ που νίκησε εύκολα (67-51) τη γεμάτη προβλήματα Νέα Κηφισιά. Το ματς στην Αμαλιάδα ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε στην παράταση (61-61), με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο άξιους «μισθοφόρους» που έχουν περάσει από την Ελλάδα, τον Σάσα Βασίλιεβιτς, που σημείωσε 4/6 τρίποντα.

Ολα τα αποτελέσματα: Πανιώνιος – Πανελευσινιακός 94-95, Τρίκαλα – Αρης 74-81, Κόροιβος – Απόλλων Πάτρας 74-68, ΚΑΟΔ – Κηφισιά 67-51, Ρέθυμνο – ΑΕΚ 80-79.

n Σήμερα στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται (17.00, Novasports2) τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά η 24η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο (2/5) με τη διεξαγωγή του ελληνικού clasico στο ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 19.00). Νωρίτερα όμως οι Αιώνιοι θα ξεχρεώσουν για την 23η αγωνιστική. Αύριο στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο και στο Αλεξάνδρειο ο Αρης θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, που καίγεται για τη νίκη προκειμένου να ελπίζει σε νίκη με +6 επί του Ολυμπιακού, ώστε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.