Είναι πρωταρχικής σημασίας όποιος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις να έχει και την εξουσιοδότηση να το κάνει», σχολίασε, τη Δευτέρα, από τις Βρυξέλλες, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σχετικά με τις αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Kοινή είναι η αντίληψη ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, αποτιμώντας το διήμερο των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin στη Ρίγα.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν καθ'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ότι συνεχίζονται σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, καθώς και τις επόμενες ημέρες.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα, αλλά τόνισε ότι απομένει πολύ δουλειά ακόμη σε επίπεδο τεχνικό. Η ίδια εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο το περιεχόμενο των συνομιλιών, όσο και ενδεχόμενες αλλαγές επί της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από