Είναι πρωταρχικής σημασίας όποιος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις να έχει και την εξουσιοδότηση να το κάνει», σχολίασε, τη Δευτέρα, από τιςΒρυξέλλες, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σχετικά με τις αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Kοινή είναι η αντίληψη ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, αποτιμώντας το διήμερο των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin στη Ρίγα.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ότι συνεχίζονται σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, καθώς και τις επόμενες ημέρες.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα, αλλά τόνισε ότι απομένει πολύ δουλειά ακόμη σε επίπεδο τεχνικό. Η ίδια εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο το περιεχόμενο των συνομιλιών, όσο και ενδεχόμενες αλλαγές επί της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.