Δυσχερής καθίσταται η εκδίκαση της υπόθεσης για τα επισφαλή δάνεια , ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο επιχειρηματίας και βασικός κατηγορούμενος στην δίκη, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Κατά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου την Παρασκευή, σημειώθηκε εμπλοκή στην εξέλιξη της διαδικασίας καθώς παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των 43 κατηγορουμένων επικαλούμενοιαπόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος.

Οι συνήγοροι, που ήδη είχαν ζητήσει αναβολή της δίκης λόγω κωλυμάτων που είχαν, τονίζουν πως οι παραιτήσεις τους είναι μονόδρομος γιατί αν παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ, απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Το δικαστήριο αναμένεται στην επόμενη δικάσιμο να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων των κατηγορουμένων, γεγονός ωστόσο που είναι αμφίβολο αν θα βοηθήσει την πρόοδο της δίκης καθώς πιθανολογείται πως και οι διορισθέντες συνήγοροι θα επικαλεστούν για τον ίδιο λόγο κώλυμα παράστασης. Σε περίπτωση που αποδεχθούν πάντως τον διορισμό τους η δίκη θα πρέπει να διακοπεί για αρκετές ημέρες προκειμένου οι νέοι συνήγοροι να ενημερωθούν για την οικονομικού περιεχομένου δικογραφία η οποία αριθμεί εκατοντάδες σελίδες.