Επειτα από 12 χρόνια η Γιουβέντους επιστρέφει στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ! Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με εξαιρετική αμυντική τακτική έκανε το 0-0 στο Πριγκιπάτο από τη Μονακό και με το 1-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ηταν το 2003 όταν η Γιουβέντους είχε φτάσει έως τον τελικό, αλλά είχε ηττηθεί στο Ολντ Τράφορντ από τη Μίλαν στη διαδικασία των πέναλτι. Από τότε η ιταλική ομάδα είχε αποτύχει τρεις φορές να φτάσει στα ημιτελικά (2005, 2006, 2013).

«Στόχος ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά και το πετύχαμε χωρίς να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο» είπε ο Αλέγκρι. «Ημασταν καλοί στον αμυντικό τομέα και νομίζω ότι το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη σημασία από την απόδοση». Ο τεχνικός της Γιουβέντους είπε επίσης πως ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του Τέβες, ο οποίος τις τελευταίες δύο ημέρες ταλαιπωρήθηκε από στομαχικές διαταραχές.

«Αξίζαμε την πρόκριση. Οχι τόσο από την απόδοσή μας σε αυτό το ματς όσο από τη συνολική εικόνα και στα δύο παιχνίδια» συμπλήρωσε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Η Μονακό προσπάθησε για ένα γκολ ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, όταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ χρησιμοποίησε τον Μπερμπάτοφ στη θέση του Τουλαλάν.

Γιώργος Χούπης