Το σύνθημα των τριών σωματοφυλάκων «όλοι για έναν και ένας για όλους» είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό για τον Ολυμπιακό αν θέλει να ολοκληρώσει την υπέρβαση απόψε (22.00, ΝΕΡΙΤ Plus) κόντρα στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, στα εκτός έδρας παιχνίδια, Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην ευρωπαϊκή ιστορία των Ερυθρολεύκων, οι οποίοι θα ταξιδέψουν σίγουρα στην Ισπανία, απλώς απόψε θέλουν να σφραγίσουν και την πόλη, προτιμώντας φυσικά τη Μαδρίτη –όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ –από τη Βαρκελώνη στην οποία θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν εάν ηττηθούν από τους Καταλανούς.

Η πρόκληση (και η πίεση) είναι μεγάλη, αλλά το βασικό είναι να εμφανιστεί και πάλι ως ομάδα ο Ολυμπιακός και να βρει εκτός από δύο-τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές και αρκετούς μικρούς ήρωες.

Οπως προχθές ο Κώστας Σλούκας, που μπορεί να πέτυχε μόλις δύο πόντους αλλά μοίρασε πέντε ασίστ και ξεκούρασε σε κομβικό σημείο τον Σπανούλη.

Οπως ο Ιωάννης Παπαπέτρου, του οποίου τα τέσσερα ριμπάουντ και η ενέργεια στην άμυνα ήταν υπερπολύτιμα στοιχεία.

Οπως ο Ολιβερ Χάντερ που σκέπασε τα καλάθια στην τέταρτη περίοδο, ενώ μαζί με τον Μπράιαν Ντάνστον έβαλαν δύσκολα στον Ναβάρο, βοηθώντας με γρήγορες εξόδους από τη ρακέτα και ακόμα πιο γρήγορες επιστροφές στο αποτελεσματικότερο μαρκάρισμά του.

Γι’ αυτό άλλωστε όταν ρωτήθηκε χθες ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος για το ποιος θα πάρει τα κρίσιμα σουτ ήταν απόλυτος:

«Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε σωστή λειτουργία. Το ποιος θα πάρει στο τέλος κάποια προσπάθεια εξαρτάται και από το τι θα σου δώσει η άμυνα. Κάθε άμυνα παίρνει κάποια ρίσκα, όπως και η δική μας. Ασφαλώς όλοι οι παίκτες πρέπει να προσφέρουν και το έκαναν και στο χθεσινό παιχνίδι, ακόμη κι όσοι δεν σκόραραν. Την Τρίτη ο Σλούκας έδωσε 5 ασίστ και ο Παπαπέτρου πήρε 4 ριμπάουντ, αλλά και άλλα παιδιά όπως ο Αγραβάνης και ο Ντάρντεν, που εξουδετέρωσε ξανά τον Τόμας, βοήθησαν σημαντικά. Ολοι συνεισφέρουν, έστω κι αν αυτό δεν φαίνεται στον πολύ κόσμο. Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε ομαδικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση να έχουμε πολυφωνία» τόνισε ο κόουτς, που ζήτησε από τους παίκτες του ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα, καθώς προχθές τρεις φορές χάθηκαν σε χρόνο ρεκόρ σημαντικές διαφορές, ακόμα και διψήφιες.

Φρενίτιδα

Και το Καραϊσκάκης θα ήταν μικρό

Ακόμα και το γειτονικό στο ΣΕΦ γήπεδο Καραϊσκάκης των 33.334 θέσεων είναι αμφίβολο αν θα αρκούσε για να καλύψει τη ζήτηση των εισιτηρίων για τον αποψινό αγώνα. Πάνω από 30.000 ήταν τα αιτήματα (με e-mails, SMS, μέσω γνωστών κ.λπ.) για ένα μαγικό χαρτάκι!