Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, με τον Σταύρο Κοντονή, υφυπουργό Αθλητισμού, με θέμα το επιμαχο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στο ποδόσφαιρο, με το οποίο απειλείται -αν ψηφιστεί- η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων και της εθνικής στις διεθνείς διοργανώσεις.

«Νομίζω πως υπάρχει περιθώριο, θα υπάρξουν επαφές και δεν νομίζω πως υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και της UEFA. Απλώς μερικές φορές εκφράζονται κάποιες θέσεις με τρόπο που δεν βοηθάει» είπε ο Γ. Αλαφούζος και συνέχισε:

«Είναι σαφές πως με την προϋπόθεση πως εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν υπάρχει συστηματική παρανομία και δεν καταλύεται το σύνταγμα,. Η κυβέρνηση θα συζητήσει με την UEFA και μάλιστα την καλεί εδώ. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Θα είναι μεν καταστροφικό για το ποδόσφαιρο, αλλά μια κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί να υπάρχει μεγάλη παρανομία.

» Η κυβέρνηση δεν ξέρω αν είναι πολύ ρομαντική, αλλά βγάζει κάποια πράγματα στην επιφάνεια που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το χαλί.

» Δεν ξέρω ποια θα είναι η καταστροφή. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Δεν μπορώ να πιστέψω, πάντως, ότι η UEFA δεν θέλει την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ.

Κοντονής: «Όχι στα τελεσίγραφα, ναι στη συζήτηση»

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής τόνισε: «Η πόρτα της Γενικής Γραμματείας είναι πάντα ανοιχτή σε όλους τους προέδρους και σκοπεύουμε να ακούσουμε ότι έχουν να μας πουν. Η χθεσινή ανακοίνωση ισχύει από το Α ως το Ω. Για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

»Οι ανακοινώσεις των δύο ομοσπονδιών είχαν τελεσιγραφικό χαρακτήρα και η ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να τις δεχθεί. Έχω ζητήσει να προσκληθούν αυτές οι δυο ομοσπονδίες. Να αποσταλεί από σήμερα η πρόσκληση ούτως ώστε να είναι εδώ την Τρίτη ενώπιον της  Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής».

Tην Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη, στις 13:30.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από