«Δεν μπορώ να ξεχάσω τη Μελίνα Μερκούρη μέσα στο μαύρο φόρεμά της στο «Ποτέ την Κυριακή»». Ηταν η δημόσια έκφραση θαυμασμού του Ζαν Πολ Γκοτιέ για τη Μελίνα, ως μούσα έμπνευσής του. Ο γάλλος σχεδιαστής στο πέρασμα του χρόνου απέκτησε δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα, γνώρισε από κοντά τη Μελίνα, γι’ αυτό και κάνει μια χειρονομία αγάπης δημιουργώντας μια μαρινιέρα και ένα συλλεκτικό T-shirt προς τιμήν της.

Ο ίδιος επέλεξε να της αφιερώσει το σήμα κατατεθέν του, τις λευκές και μπλες ρίγες, της κλασικής μαρινιέρας του και να συνδυάσει πάνω τους το γέλιο και το στυλ της. Με δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από τους διάσημους φωτογράφους Ντάγκλας Κέρκλαντ και Μπίλι Γιοσκαρι.

Ο Γκοτιέ δέχτηκε την πρόσκληση του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη για τη συνεργασία και επιμελήθηκε αφιλοκερδώς τον σχεδιασμό των δύο κομματιών που παράχθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Θα πωλούνται στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11) στην Πλάκα, στο πωλητήριο και στο e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στην μπουτίκ Luisa στο Κολωνάκι. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατίθενται για τους σκοπούς του Ιδρύματος.