Η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ είναι διασφαλισμένη διαβεβαιώνει, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος.

«Είναι διασφαλισμένες, γιατί χωρίς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δε νοείται η ύπαρξη μιας κοινωνίας. Και μάλιστα μιας κοινωνίας που χρειάζεται την αλληλεγγύη και το αίσθημα της ασφάλειας περισσότερο από κάθε άλλη φορά» επισημαίνει.

Τονίζοντας τα οφέλη της νέας ρύθμισης οφειλών, επισημαίνει ότι παρέχει σε όλους τους οφειλέτες τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους και θεωρεί ότι αποτελεί το μέσον για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ ασφαλισμένων και Οργανισμού «η οποία έχει διαρραγεί».

Προαναγγέλλει, επίσης, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των ασφαλισμένων και σημειώνει, ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα των εργαζομένων με «μπλοκάκια», αλλά «με προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν τερατογεννέσεις».

Ο κ. Πετρόπουλος εκτιμά ότι το έλλειμμα για το 2015 θα υπερβεί τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, αλλά «εμείς μπαίνουμε σε τιτάνιο αγώνα».

Υπεραμύνεται της πρόσφατης απόφασης του ΟΑΕΕ να διαθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και σημειώνει ότι είναι προς το συμφέρον του Οργανισμού και το γενικότερο συμφέρον. «Λάβαμε αυτή την απόφαση, εκτιμώντας ότι είναι ωφέλιμη για τον Οργανισμό. Θα μπορέσουμε για παράδειγμα να εξοικονομήσουμε χρήματα με τα οποία θα πληρωθεί το ΕΚΑΣ ενός έτους ή να καλύψουμε ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης» επισημαίνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από