Σε αναζήτηση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στα περίπου 200 παιδιά των αρχιτεκτονικών σχολών που βρίσκονται μετέωρα κατόπιν της απόφασης του ΣτΕ για το «πάγωμα» των μετεγγραφών βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, όπως τόνισε ο Αριστείδης Μπαλτάς στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Το μόνο που εκκρεμεί είναι γύρω στα 200 παιδιά, σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ ακόμα και αν φύγανε από τη σχολή μπορεί να επιστρέψουν, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχει μια αναστάτωση, αυτό που ψάχνουμε τις τελευταίες μέρες είναι πως θα σώσουμε αυτά τα παιδιά, βρίσκοντας κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα προσωρινά για αυτά και υποσχόμενοι ότι στο νομοσχέδιο εν εξελίξει καταργούμε τελείως αυτό το σύστημα μεταγραφών και πηγαίνουμε στην προ Αρβανιτόπουλου εποχή όπου το μέγιστο ήταν 10% και ήταν εξαιρετικά αυστηρά τα κριτήρια και οικονομικά και υγείας», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Έστρεψε παράλληλα τα πυρά του στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου που «εκτίναξε» το πρόβλημα των μετεγγραφών «σε απίστευτο βαθμό».

Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην καθολική δυνατότητα ψηφοφορίας των φοιτητών με την οποία όπως εκτίμησε αποθαρρύνεται η κομματοκρατία.

Οι εκλογές είναι η αξιολόγηση των καθηγητών και γίνονται συστηματικά. «Τα Συμβούλια Ιδρύματος που έγιναν εδώ ήταν κατά τη μίμηση της Αμερικής. Θέμα αρχής είναι να ψηφίζουν οι φοιτητές, είναι ακαδημαϊκοί πολίτες» σχολίασε.

Επίσης θέση υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας Γιάννη Πανούση για την επέμβαση των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ πήρε ο υπουργός Παιδείας, κάνοντας λόγο για «απολύτως προφανή παραβίαση του ασύλου» από τους αντιεξουσιαστές. Με αφορμή και τις ποικίλες απόψεις στελεχών του κόμματός του στο θέμα αυτό, έκανε μάλιστα λόγο για «υγιή κλονισμό απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ» με πλουραλισμό και σύνθεση απόψεων.

«Είναι στα όρια του παράλογου οι καταλήψεις, υπάρχει μια ομάδα επειδή υπάρχουν τα ΜΑΤ θέλουν να αποδείξουν ότι υπάρχουν άμα τους κυνηγούν τα ΜΑΤ... Η παραβίαση του ασύλου είναι απολύτως προφανής καμία σχέση δεν είχαν με το χώρο» δήλωσε στο Mega. Πρόσθεσε ακόμη ότι αντίθετα με ό,τι συνέβαινε επί ΝΔ τα ματ δέχθηκαν επίθεση και έμειναν ψύχραιμα αυτό είναι μια νέα εικόνα.

Ο υπουργός Παιδείας άφησε ακόμη το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να γίνονται από τις σχολές, και όχι στα σχολεία. «Είναι στις σκέψεις μας» είπε, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία που υπάρχει στην Παιδεία» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από