Άλλα τέσσερα αγάλματα του Λένιν γκρεμίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ουκρανία, από αγνώστους, μετά την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου από την ουκρανική Βουλή που θέτει εκτός νόμου την επίδειξη συμβόλων της σοβιετικής εποχής.

Τα αγάλματα που κατεδαφίστηκαν βρίσκονταν στο Χάρκοβο, το Κραματόρσκ και την Στάνιτσα Λουγκάνσκα.

Στο Χάρκοβο, νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα έριξαν δύο αγάλματα του Λένιν το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχαν γκρεμιστεί άλλα δύο άλλα αγάλματα του Λένιν, τα οποία βρίσκονταν σε περιοχές που ελέγχει η ουκρανική κυβέρνηση στην ανατολική Ουκρανία, γκρεμίστηκαν.

Στο Κραματόρσκ, στην επαρχία Ντονέτσκ, το γκρέμισμα έγινε υπό τα βλέμματα πλήθους που επικροτούσε.

Το ίδιο είχε γίνει και στην Στάνιτσα Λουγκάνσκα, στη γειτονική επαρχία Λουχάνσκ. Οι δύο περιφέρειες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης με τους φιλορώσους ενόπλους, η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 6.000 ζωές.

Η επίδειξη σοβιετικών συμβόλων έχει πάρει επιπλέον «ιδιαίτερο» βάρος στη σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες, και μένει να κυρωθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, απαγορεύει  μαζί με τα σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας, και τα κομμουνιστικά σύμβολα -αφορά κάθε δημόσια επίδειξη ή «εξυμνητική» αναφορά, από σημαίες μέχρι μνημεία ή προτομές και ονομασίες δρόμων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από