Σε πόσους έχει τύχει να πηγαίνουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα και να βρίσκουν μέσα του μια έκθεση ζωγραφικής; Σε ελάχιστους, αλλά όσοι το έχουν ζήσει σίγουρα το θυμούνται. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εν λόγω έκθεση ήταν και η Στέλλα Χρονοπούλου. Που έγινε Σtella για τις ανάγκες μιας άλλης καλλιτεχνικής της ιδιότητας, αυτής της τραγουδοποιού. «Το διαμέρισμα αυτό στέγαζε το παλιό ιατρείο του πατέρα μου –και τώρα είναι το σπίτι μου. Προσπαθούσε να το νοικιάσει και λόγω κρίσης δυσκολευόταν. Ετσι σκεφτήκαμε με τα παιδιά της ομάδας που συμμετέχω (Ούτε Ισια Γραμμή) να δείξουμε τι είχαμε κάνει. Μπορεί να μην πουλήσαμε, αλλά περάσαμε καλά. Μας είχε πάρει και κάποιος συλλέκτης, αλλά τζίφος».

Αυτή είναι η σχέση της με την τέχνη. Δεν γίνονται όλα για το χρήμα, αλλά πώς μπορεί να βιοποριστεί ένα κορίτσι που είναι ζωγράφος και μουσικός; «Λατρεύω τη ζωγραφική, αλλά η μουσική μπήκε στη ζωή μου από την ηλικία των έξι. Το πρώτο όργανο που απέκτησα ήταν το πιάνο. Χριστούγεννα, γιορτές και γενέθλια δεν ήθελα κούκλες και παιχνίδια για δώρα από τους γονείς μου, αλλά μουσικά όργανα. Με στηρίζει η οικογένειά μου, μένω σε δικό μου σπίτι –το παλιό ιατρείο του μπαμπά μου που λέγαμε –και είμαι λιτοδίαιτη». Τελικά η Σtella σε αυτή τη συλλογή μουσικών οργάνων πρόσθεσε το μπάσο για τις ανάγκες του δίσκου της. Πώς αλλιώς, αφού ποπ δεν κάνεις με μπουζούκι, τρομπέτα και μπόνγκο! Κι όμως, όσα πάλευε επί τρία χρόνια σε χαρτί και στούντιο τα ολοκλήρωσε και τα κυκλοφόρησε στον δίσκο που φέρει το όνομά της: «Σtella».

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΠΟΠ». Για το μείγμα ελληνικού και λατινικών χαρακτήρων στο όνομά της λέει ότι το είδε στο mail που της έστειλε μια φίλη της, της άρεσε και το κράτησε. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν οι πειραματισμοί. Για το είδος της μουσικής που εκπροσωπεί προτιμά την καθαρή ποπ. «Δεν είμαι ηλεκτροπόπ, ούτε indie-ποπ ούτε κάτι άλλο. Ναι, το ξέρω ότι ο ορισμός έχει ένα αρνητικό φορτίο, αλλά μπορούμε να φύγουμε πια από αυτή την αντίληψη. Υπάρχει ένα κομμάτι της μουσικής βιομηχανίας που παράγει με μεγάλη ευκολία πολλά τραγούδια τα οποία νομίζεις ότι έχουν βγει από ένα μηχανάκι». Η δική της πρόταση γιατί ξεχωρίζει; «Ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν ανήκει στην κατηγορία με το μηχανάκι». Η αλήθεια είναι πως η υποδοχή του πρώτου της άλμπουμ από κοινό και ραδιόφωνο τής επιτρέπει να υποστηρίζει ότι κάτι διαφορετικό κάνει. Το μουσικό της ιδίωμα –έστω και με ισχνό τρόπο –έχει αποτυπωθεί μέσα από πολλές συνεργασίες και τις συμμετοχές της με τους My Wet Calvin, Sillyboy, Coti K., Expert Medicine, Nteibint, Sad Disco.

info

Το CD «Σtella» κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία Inner Ear