Στο θέατρο του Παλάου Μπλαουγκράνα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά και έπαιξε λογικά τον ρόλο του κομπάρσου, συμμετέχοντας απλώς στο πάρτι των Καταλανών (73-57).

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ (1-0) στην προημιτελική σειρά πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε και ο φύσει αισιόδοξος τεχνικός της, Τσάβι Πασκουάλ. Βρήκε απέναντί της έναν άτολμο Ολυμπιακό που είχε ουσιαστικά δύο παίκτες –απλή αναγραφή στο φύλλο αγώνα. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Οθέλο Χάντερ ήθελαν να παίξουν, μπορούσαν να παίξουν αλλά ήταν αδύνατον να κάνουν κάτι καλύτερο, αφού παρουσιάστηκαν πολύ επηρεασμένοι από την αγωνιστική τους απραξία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Χάντερ δεν είναι και 100% έτοιμος.

Οπως και να έχει, οι Ερυθρόλευκοι είχαν το χρέος να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί, παίζοντας μάλιστα σε ιδανικές συνθήκες, σε ένα μισοάδειο γήπεδο, καθώς οι περισσότεροι φίλοι της Μπαρτσελόνα προτίμησαν να χαζέψουν τηλεοπτικά το παιχνίδι για να γυρίσουν μετά γρήγορα το κανάλι και να δουν την ποδοσφαιρική ομάδα που έπαιζε στο Παρίσι με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθήκες στο Παλάου Μπλαουγκράνα θύμιζαν πραγματικά θέατρο και ήταν η χρυσή ευκαιρία του Ολυμπιακού για κάτι καλό. Ομως προδόθηκε απ’ όλους τους παίκτες του που κατάφεραν (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να βρεθούν ταυτόχρονα σε κακή μέρα! Με εξαίρεση ίσως τον Δημήτρη Αγραβάνη, που μόχθησε σε άμυνα και επίθεση, και λίγο τον Παπαπέτρου.

Οταν μένεις στο πρώτο ημίχρονο για 7 λεπτά χωρίς πόντο (η διαφορά εκεί πήγε σε διψήφιο νούμερο) αλλά και επιτρέπεις στον αντίπαλο να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια (με 17 ριμπάουντ παραπάνω, 44 έναντι 27), τότε δεν έχεις καμία τύχη.

Τον Ολυμπιακό –βάσει εμφάνισης –τον κολακεύει το τελικό σκορ καθώς στο 35′ ήταν πίσω με 19 πόντους (61-42) και το στοιχειωμένο γι’ αυτόν γήπεδο της Μπαρτσελόνα όπου δεν έχει νικήσει ποτέ (σε 8 επισκέψεις) έμοιαζε ακόμα πιο κατηφορικό.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πρέπει να αλλάξει πάρα πολλά σε 48 ώρες για να φανεί ανταγωνιστική. Πρώτα απ’ όλα να βρει παίκτες που να σκοράρουν από την περιφέρεια καθώς με 27% στα τρίποντα (6/22) δεν πας πουθενά. Επίσης χρειάζεται πάθος και δύναμη, με τα οποία μπορεί να καλύψει την υψομετρική διαφορά, και φυσικά, εάν ο Σπανούλης είναι καλύτερος, να βρει βοήθειες επιθετικά και από Λαφαγιέτ και Λοτζέσκι, που ήταν σκιά του εαυτού τους.

Πέραν του κλασικού και διαχρονικού Ναβάρο, που έκανε άνω – κάτω την άμυνα των φιλοξενουμένων, μεγάλη ζημιά έκανε στον Ολυμπιακός ο Τσέχος

Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος δεν άφησε τον Σπανούλη να πάρει ανάσα ενώ πέτυχε και 9 πόντους.

«Θα πρέπει να βελτιώσουμε άμεσα την επιθετική μας εικόνα ενόψει Παρασκευής γιατί είχαμε σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, που είδε τον Ντάνστον και τον Πρίντεζη να αποχωρούν τραυματίες, αλλά μόνο για τον δεύτερο (αγκωνιά στα πλευρά) υπάρχει αγωνία. Τραυματίας αποχώρησε και ο Ολεσον για τους γηπεδούχους.

Μπαρτσελόνα. (15/37δίπ., 10/21τρίπ., 13/19β., 29-15ρ., 15ασ., 7κλ., 13λ.): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3 (1), Ναβάρο 10 (2/6δίπ., 2/5τρίπ., 3ρ., 1ασ.), Σατοράνσκι 9 (1/3δίπ., 2/2τρίπ., 1/2β., 6ρ., 1κλ., 1λ.), Πλάις 6, Τόμας 5, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 8 (9ριμπ.), Νάχμπαρ 10 (3/3τρίπ., 1/2β., ρ., 3ρ., 1κλ.), Τόμιτς 6.

Ολυμπιακός. 15/31δίπ., 6/22τρίπ., 9/15β., 20-7ρ., 14ασ., 4κλ., 13λ.): Πέτγουεϊ 5 (1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9 (3/5δίπ., 1/1τρίπ., 2ρ., 2ασ., 1κλ., 1κοψ.), Μάντζαρης 4 (1), Λαφαγέτ 5 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).

Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ

«Να ξέρετε ότι και ισόπαλο να είναι το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο κόσμος θα φύγει από το γήπεδο για να δει το ποδόσφαιρο» μας είπε ισπανός συνάδελφος λίγο πριν ξεκινήσει το ματς.

Ολη η Βαρκελώνη ζει στον ρυθμό του Μέσι και όλα τα βλέμματα (μέσω TV) ήταν χθες στο Παρίσι.