Σε μια νέα κλιμάκωση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, απειλώντας πλέον να οδηγήσει τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη στα δικαστήρια, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης πέρασε στην αντεπίθεση μετά την ανακοίνωση ότι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται και τροπολογία με την οποία λήγουν οι θητείες όλων των επικεφαλής των εκατοντάδων οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο - επομένως και η δική του.

Ο Σωτήρης Χατζάκης, που έχει κατηγορήσει ευθέως τον Νίκο Ξυδάκη ότι τον έχει απειλήσει μέχρι και με το ΣΔΟΕ προκειμένου να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση, ανέφερε σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης πως «μετά την κακοήθεια έρχεται η χλεύη» και πως «αυτά σίγουρα δεν συνιστούν Αριστερά». 

Προανήγγειλε δε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Νίκου Ξυδάκη προσωπικά. 

«Ανάμεσα στις "σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, μέτρα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό", όπως ανακοινώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, περιλαμβάνεται και τροπολογία με την οποία λήγουν οι θητείες όλων των επικεφαλής των περίπου 500 οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο (Εθνικό Θέατρο κλπ)» ανέφερε ο Σωτήρης Χατζάκης και προσέθεσε:

«Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού απέτυχε καταφανώς να απαξιώσει το έργο μου στο Εθνικό Θέατρο και να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου, με αβάσιμες κατηγορίες, ψευδέστατους ισχυρισμούς και τη διασπορά φημών. Γι’ αυτό και προωθεί αυτήν την τροπολογία.

»Ένα έχω να δηλώσω. Μετά την κακοήθεια έρχεται η χλεύη. Αυτά σίγουρα δεν συνιστούν Αριστερά. Προφανώς δεν ασχολείται με την αποτροπή πωλήσεων πολύτιμων αγαθών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς σε ιδιωτικούς πλειστηριασμούς. Ασχολείται αποκλειστικά με την παράνομη και απαράδεκτη δίωξή μου.

»Θα λογοδοτήσει. Και στο λαό που αγαπά το Εθνικό Θέατρο. Και στη Δικαιοσύνη. Προσωπικά, ο ίδιος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από