Το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου αποφάσισε την κατεδάφιση του εγκαταλειμμένου, καμμένου κτιρίου που στέγαζε τα γραφεία του πολιτικού κόμματος του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, το οποίο διαλύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Το κτίριο του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), ένας τσιμεντένιος, πολυώροφος πύργος που βλέπει στον ποταμό Νείλο, πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του Μουμπάρακ, τον χειμώνα του 2011 και έκτοτε έστεκε ερειπωμένο, σαν σύμβολο της επανάστασης.

Οι επόμενες κυβερνήσεις συζητούσαν την πιθανότητα να το κατεδαφίσουν, μετά τη διάλυση του NDP. Ορισμένοι ακτιβιστές που συμμετείχαν στην εξέγερση υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί ως μνημείο της επανάστασης.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν διευκρινίζει το πότε θα γίνει η κατεδάφιση, ούτε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Το NDP, το κόμμα που ιδρύθηκε από τον προκάτοχο του Μουμπάρακ, τον πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ το 1978 κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Αιγύπτου μέχρι τη διάλυσή του, κατόπιν δικαστικής απόφασης, τον Απρίλιο του 2011.