Το «Mad Men» τελειώνει. Και η αρχή του τέλους ήταν η Κυριακή 4 Απριλίου, όταν στον αέρα του αμερικανικού δικτύου ΑΜC βγήκε το δεύτερο μέρος της έβδομης σεζόν του σίριαλ. Με την αφορμή αυτή, λοιπόν, ο δημιουργός της σειράς Μάθιου Γουάινερ μίλησε στη γαλλική «Λιμπερασιόν» για τους «πολλαπλούς αποχαιρετισμούς» με τους συνεργάτες του κάθε φορά που ολοκληρωνόταν ένας κύκλος. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι σε φιλικό επίπεδο δεν θα ήθελε να «αποχωριστεί την ομάδα με την οποία δούλεψε», ούτε να πει το ύστατο αντίο σε αυτό που μένει πίσω ως «Mad Men». Για να θυμάται μάλιστα την τελευταία ημέρα στο γραφείο του έκανε κάτι ιδιαίτερο. «Την παραμονή της μετακόμισης μουντζούρωσα ένα μήνυμα σε ένα μικρό κουτί της τηλεφωνικής εγκατάστασης στον τοίχο, ώστε να το βρουν οι επόμενοι ένοικοι που θα το ανοίξουν κάποια ημέρα. Πάνω κάτω έλεγε: Κάναμε τη σειρά «Mad Men» εδώ και υπήρξαμε πολύ ευτυχισμένοι. Τράβηξα γρήγορα μία σέλφι εκεί και αυτό ήταν όλο».

Δεδομένης της επιτυχίας της σειράς, το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αυτή τη σεζόν είναι πιο έντονο από ποτέ. Ο ίδιος όμως παραμένει συγκρατημένος. «Σε σύγκριση με άλλες σειρές, το κοινό του «Mad Men» δεν είναι τεράστιο. Αυτό το μικρό κοινό όμως μεταφράζεται σε εκατομμύρια δολάρια και δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας σε άλλες παραγωγές». Σ’ αυτό το κοινό λοιπόν δεν συγκαταλέγονται οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, μια και ο ίδιος αποφεύγει να κανονίζει συγκεντρώσεις σπίτι του για να βλέπουν τα επεισόδια. «Το απεχθάνομαι. Με στρεσάρει πολύ. Ο κόσμος που υποτίθεται ότι παρακολουθεί στην πραγματικότητα μιλάει ή πάει τουαλέτα» λέει στη συνέντευξη.

Παρ’ όλα αυτά, τον ευχαριστεί που έκανε τη δεκαετία του 1960 και πάλι μόδα. «Η περίοδος αυτή αντιπροσωπεύει στα μάτια μου την πεμπτουσία του στυλ και του γούστου. Αλλά σκέφτομαι ότι αυτή η ρετρομανία για την οποία μιλάτε (εννοεί: οι δημοσιογράφοι) θα συνέβαινε και χωρίς τη σειρά –είναι μια πολιτιστική σύμπτωση».

Στην Ελλάδα προβάλλεται από τον OTE TV ο πέμπτος κύκλος του «Mad Men»