Η Ρίτα Γουίλσον, η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Τομ Χανκς, υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, έχοντας διαγνωσθεί με καρκίνο του στήθους.

Η Γουίλσον δήλωσε ότι είναι ζωντανή επειδή άκουσε τις συμβουλές μιας φίλης και το ένστικτό της.

«Είμαι στη φάση της ανάρρωσης και το σημαντικότερο: αναμένεται να αναρρώσω πλήρως» είπε η 58χρονη ηθοποιός, μιλώντας στο περιοδικό People. «Γιατί; Επειδή το βρήκα νωρίς, έχω εξαιρετικούς γιατρούς και επειδή πήρα μία δεύτερη γνώμη».

Οι αρχικές εξετάσεις της Γουίλσον είχαν δείξει ότι δεν έπασχε από καρκίνο. Μετά από συμβουλή μιας φίλης αποφάσισε να κάνει πάλι εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά.

Δύο παθολόγοι βρήκαν ότι η Γουίλσον έπασχε από επιθετικό λοβιακό καρκίνωμα, σε πρώιμο στάδιο. Αυτός ο τύπος καρκίνου σχηματίζει μικρούς όγκους στο στήθος ενώ τα καρκινικά κύτταρα ενδέχεται να προκαλέσουν μεταστάσεις και σε άλλες περιοχές του σώματος, σύμφωνα με το Mayo Clinic.

Η Γουίλσον δήλωσε ότι ο σύζυγός της ήταν στο πλευρό της όταν έκανε την επέμβαση.

«Αισθάνομαι ευλογημένη επειδή έχω έναν τρυφερό, υποστηρικτικό σύζυγο, οικογένεια, φίλους και γιατρούς» είπε. «Ελπίζω ότι αυτό θα ενθαρρύνει και άλλους να ζητήσουν μία δεύτερη γνώμη και να εμπιστεύονται το ένστικτό τους όταν τους λέει ότι «κάτι» δεν είναι σωστό» πρόσθεσε.

Και η Αντζελίνα Τζολί είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, εξαιτίας αυξημένου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του στήθους.

Η ηθοποιός και παραγωγός Ρίτα Γουίλσον σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ με την παράσταση Fish in the Dark και αναμένεται να επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι τον επόμενο μήνα.