«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο» είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι δεν θα συνεχιστεί η πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης. Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων» είπε στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Δεν υποχρεώνεται αυτή η κυβέρνηση. Έχει πάρει λαϊκή εντολή. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η πολιτική της πίεσης προκειμένου οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσουν μία διαφορετική πορεία από αυτή την οποία έχουν πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό και να πάμε στην πολιτική του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθηθεί».

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Καμμένος επεσήμανε: «Η λαϊκή εντολή είναι πρόσφατη. Ας σταματήσει η Bild να φαντάζεται εκλογές. Και εκλογές να γίνουν θα είναι τα ποσοστά μας διπλάσια» είπε.

Στο ερώτημα αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Κανένα ενδεχόμενο δεν αφήνω ανοιχτό».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ακόμη ότι «αν δεν αρχίσει να παράγει πάλι η αμυντική μας βιομηχανία, η ΕΑΒ, τα ελληνικά αμυντικά συστήματα, οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, μέλλον δεν υπάρχει στην Ελλάδα».