Στα βήματα της Ξάνθης

Η μάχη των ανακοινώσεων καλά κρατεί για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Την ίδια ώρα που δικαστικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο τρέχουν, σε ΕΠΟ και Λίγκα σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ οι ΠΑΕ επιδίδονται σε μπαράζ επιθέσεων στους διαιτητές. Ο Εργοτέλης, για παράδειγμα, τα έριξε στον ρέφερι Μάνταλο με ένα στυλ που σε κάποιους θύμισε την τακτική που χρησιμοποιεί η Ξάνθη σε ανάλογες περιπτώσεις: «Ο Εργοτέλης αισθάνεται την ανάγκη να δώσει θερμά συγχαρητήρια στον κ. Μάνταλο. Συνέχισε το έργο πολλών συναδέλφων του. Καλή Ανάσταση σε όλους (και στο ελληνικό ποδόσφαιρο)».

Στη διαιτησία αναφέρθηκαν πρόσφατα στελέχη του Παναιτωλικού, ο Πανιώνιος, ακόμη ακόμη και ο Λουτσέσκου της Ξάνθης. Ολοι το συνηθίζουν σε αρκετές περιπτώσεις, την ίδια ώρα που η διαιτησία είναι στο απόσπασμα, οι διαιτητές απολογούνται, αλλά η ΚΕΔ ετοιμάζεται να τους επαναφέρει σε ματς της Σούπερ Λίγκας. Λες και αρνείται να δει τι συμβαίνει. Αλλά το ενδιαφέρον, για να γυρίσουμε στον Παναιτωλικό, είναι πως φωνάζει και βγάζει ειρωνεία σε ματς που νίκησε.

Τίτλος και ένταση

Τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία U-15 της Σούπερ Λίγκας κατέκτησε ο ΠΑΟΚ με νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού στα Χανιά.

Η είδηση δεν είναι, όμως, μόνο αυτή. Αλλά το γεγονός πως για πολλοστή φορά σε ματς ανάμεσα σε παιδιά υπήρχαν ασχήμιες, ύβρεις και αντεθνικά συνθήματα από οπαδούς στις εξέδρες.

«Για άλλη μια φορά οι κάφροι της εξέδρας απέδειξαν πως η βλακεία δεν κοιτάει ηλικίες». Κρίμα. Οσο για τα αγωνιστικά, κρατάμε πως την εστία του Ολυμπιακού υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, ο ταλαντούχος γιος του θρύλου Αντώνη.

Οταν ψηλώνει η μύτη ενός ταλέντου

Ο νορβηγός πιτσιρικάς Μάρτιν Οντεγκααρντ είναι ένα στοίχημα για τη Ρεάλ. Στα 16 του βρίσκεται ο παίκτης και αγωνίζεται με τη β’ ομάδα υπό τις οδηγίες του Ζιντάν. Αλλά ο Ζιζού στα τελευταία δύο ματς άφησε τον νεαρό στον πάγκο και οι Ισπανοί χρεώνουν στον νεαρό θέματα συμπεριφοράς. Πού βρίσκεται το θέμα; Ο Οντεγκααρντ έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του που λέει ότι θα προπονείται πέντε φορές την εβδομάδα με τους μεγάλους, άρα κοντά στον Ρονάλντο και τους λοιπούς διάσημους παίκτες της Ρεάλ. Εστω κι αν οι άνθρωποι της ομάδας επιμένουν πως η τριβή με τους συνομήλικούς του θα τον βοηθήσει. Είναι ή δεν είναι κακομαθημένος ο Νορβηγός;

Αποχώρηση – έκπληξη

Οταν μια ομάδα παίρνει τον κατήφορο, οι παίκτες δύσκολα μένουν στο ρόστερ. Το βλέπουμε και στον Εργοτέλη. Πασχίζει να μείνει στην κατηγορία, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του, οπότε όσοι μπορούν την κάνουν για άλλες πολιτείες. Ο Εστέμπαν Σολάρι, πρώτος σκόρερ την περασμένη σεζόν με την Ξάνθη, εντάχθηκε στον Εργοτέλη με σκοπό να τον βοηθήσει. Κι όμως, έμεινε ελάχιστους μήνες (ήρθε τον χειμώνα) καθώς αποφασίστηκε να λύσει το συμβόλαιό του. Λόγοι οικογενειακοί ήταν η επίσημη δικαιολογία για το φευγιό ενός επιθετικού που την περασμένη αγωνιστική έπαιξε μόλις 16′ κόντρα στον Πανθρακικό.

Μεταγραφές

Οι Αγγλοι είναι μανούλες στα σενάρια που αρέσουν στους πάντες και σε όλες τις εποχές. Ετσι, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ερέρα της Μάντσεστερ απέναντι στην Αστον Βίλα, ανέβηκαν σαφώς οι μετοχές του. Πόσο; Τόσο ώστε να λέγεται πως τον θέλει η Μπαρτσελόνα ως αντι-Τσάβι. Γνωρίζουν τον Ισπανό οι συμπατριώτες του από τη θητεία του στην Πριμέρα, ωστόσο η πρεμούρα αρκετών να φτιάξουν ιστορία μοιάζει μεγάλη!