Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε τα 47 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που συνεχίζει να αγωνίζεται από τα μέσα Ιουλίου. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο επιθετικός πλουραλισμός καθώς τα 71 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις) έχουν σημειώσει 16 παίκτες.

Πρώτος και καλύτερος, φυσικά, ο Τζερόνιμο Μπαράλες ο οποίος έχει πετύχει 20 γκολ. Ακολουθούν ο Πάμπλο Μάσα με 10, ο Φακούντο Πάρα με 7 και ο Γιάννης Γιαννιώτας με 6. Να σημειώσουμε ότι τρία γκολ του Αστέρα (όλα στο Γιουρόπα Λιγκ) έχει πετύχει ο Πάμπλο ντε Μπλάσις που μετακόμισε στο τέλος Αυγούστου στη Γερμανία και στη Μάιντς. Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις, παραμένουν εκτός οι τραυματίες Μάσα, Γκοϊάν, Κιτοκό και Τσοκάνης.

Στο μεταξύ, στην Κέρκυρα έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν για τη νέα περίοδο. Ετσι, χθες ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας τεσσάρων παικτών. Πρόκειται για τους Βλαντίμιρ Ντιμιτρόφσκι, Αλέξανδρο Κόντο, Φώτη Κουτζαβασίλη και Στέφανο Σιόντη, οι οποίοι θα παραμείνουν στην ομάδα έως τον Ιούνιο του 2017.