Σε κάθε πόλεμο, τα όπλα πρέπει να διαλέγονται καταλλήλως και το ίδιο ισχύει και για τις προεκλογικές μάχες. Από αυτήν την άποψη, ίσως έχουν πολιτική βάση τα σχόλια στο Διαδίκτυο που εμπαίζουν τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την λανθασμένη επιλογή εργαλείων όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα χοτ ντογκ: Μαχαίρι και πιρούνι. Στη συνέχεια, ανέλαβε το Διαδίκτυο, στο οποίο αμφισβητείται πλέον γενικά η ορθή κρίση του πρωθυπουργού.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε υπαίθριο οικογενειακό γεύμα έξω από το Πουλ της δυτικής Βρετανίας. Ο καιρός ήταν υπέροχος, η διακόσμηση ειδυλλιακά ανέμελη και η ευκαιρία τέλεια για φωτογραφίες που θα έδειχναν πόσο κανονικός άνθρωπος είναι ο Κάμερον (μείον, φυσικά, τις κάμερες που τον ακολουθούσαν).

Κάτι αναπάντεχο όμως συνέβη: Μεταξύ άλλων του σέρβιραν και ένα χοτ ντογκ. Ο πρωθυπουργός στάθηκε θαρραλέος και αποφάσισε να το φάει, αλλά είχε βρεθεί μεταξύ επικοινωνιακής Σκύλλας και φωτογραφικής Χάρυβδης: Ή θα το έτρωγε με τα χέρια, και στην καλύτερη περίπτωση θα απαθανατιζόταν σε περίεργες γκριμάτσες (εάν δεν λερωνόταν) όπως είχε πάθει ο Μίλιμπαντ, ή θα το έτρωγε με μαχαιροπίρουνο, και θα γινόταν περίγελως μεν αλλά τουλάχιστον θα είχε μείνει ατσαλάκωτος.

Επέλεξε το δεύτερο και έτσι έδωσε στις κάμερες όχι μόνο το σπάνιο θέαμα ενός βρετανού πρωθυπουργού να τρώει χοτ ντογκ αλλά και το ακόμη σπανιότερο θέαμα ενός οποιουδήποτε να τρώει χοτ ντογκ με πιρούνι.

Φυσικά, το σχέδιο να φανεί «απλός άνθρωπος» κατέρρευσε. Ορισμένα ενδεικτικά tweets: «Κι εγώ έτσι τρώω το χοτ ντογκ στα φαστ φουντ, πριν ζητήσω τη λίστα με τα κρασιά».

«Τα νέα της ημέρας: Ο Κάμερον δεν ξέρει να φάει χοτ ντογκ» γράφει άλλος χρήστης, ή «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω κάποιον που τρώει ένα καταραμένο χοτ ντογκ με μαχαίρι και πιρούνι».