Σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί στο Παρίσι, έχει προκαλέσει η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιεί γαλλικό συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν προληπτικά το 40% των πτήσεών τους, σύμφωνα με πηγές των δύο γαλλικών αερολιμένων.

«Τα προβλήματα επί του παρόντος είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις» της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, διευκρίνισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μια από τις πηγές επικαλούμενη «ακυρώσεις προγραμματισμένων πτήσεων» και «ελαφρές καθυστερήσεις» στο Ρουασί και στο Ορλί.

Νωρίς το πρωί καμιά ακύρωση πτήσης της τελευταίας στιγμής δεν ανακοινώθηκε. «Η κατάσταση αναμφίβολα θα εξελιχθεί» μέσα στην ημέρα με «καθυστερήσεις που μπορεί να συσσωρευτούν και να γίνουν πολύ μεγαλύτερες», σχολίασε η ίδια πηγή.

Το SNCTA, πρώτο συνδικάτο (41%) μεταξύ των 4.000 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κάλεσε τα μέλη της σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 8 έως τις 9 Απριλίου, από τις 16 έως 18 Απριλίου και από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Ζητεί διαπραγματεύσεις, με αιτήματα κυρίως την οργάνωση της εργασίας και τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 59 έτη.

Για τον περιορισμό των προβλημάτων, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε χθες από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 40% των σημερινών τους πτήσεων, καλώντας τους «επιβάτες να ενημερωθούν από την εταιρία τους».

Με την επιφύλαξη της παροχής των ελάχιστων υπηρεσιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μπορεί να επιταχθούν για να εξασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% της εναέριας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από