Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας (69% – 31%) και 16 τελικές, όμως στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που έχει την αποτελεσματικότητα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε τρία γκολ στο Εθνικό Στάδιο των Ζωσιμάδων, το ένα καλύτερο από το άλλο, και πήρε τη νίκη με σκορ 3-1 κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Οι μαχητές του Γιάννη Πετράκη δεν κόλλησαν στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, υποχρέωσαν σε πρώτη ήττα με τρία γκολ τον Ολυμπιακό με τεχνικό τον Βίτορ Περέιρα και άνοιξαν την πόρτα για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Ο Περέιρα μετά τη λήξη του αγώνα δικαιολογήθηκε ότι «τα δοκίμασε όλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ομάδα του είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως οι αντίπαλοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους».

Ο Ολυμπιακός έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή), η διαφορά μειώθηκε στους 8 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και η στέψη των πρωταθλητών μετατέθηκε στις προσεχείς συναντήσεις. Ο Γιάννης Πετράκης υπογράμμισε ότι «η νίκη είναι δίκαιη και αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί σημειώθηκε επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού».

Τι έκανε ο τεχνικός του ΠΑΣ; Παρέταξε την ομάδα του με άμυνα μπετόν αρμέ, οι γραμμές έπαιξαν κοντά, οι παίκτες του έκλεισαν χώρους, είχαν αλληλοκάλυψη και χτύπησαν στην κόντρα επίθεση. Η ομάδα των Ιωαννίνων πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και μέσα σε δέκα λεπτά σημείωσε δύο γκολ: Ιλιτς (32′), Μανιάς (42′). Στη φάση του πρώτου γκολ προηγήθηκε λάθος πάσα του Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος πήρε το αίμα του πίσω καθώς στο 68′ απάντησε με γκολ (2-1).

Ωστόσο, σε κόντρα επίθεση, ο εξαιρετικός σε απόδοση Ακόστα κλείδωσε τη νίκη των γηπεδούχων (74′). Ο Ακόστα αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 89′.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι: Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Τσάβες, Σαλίνο, Χάρα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος (46′ λόγω τραυματισμού Ναδάλες), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Ακόστα, Ιλιτς (90′ Σαπαλίδης), Τσάβες, Μανιάς (77′ Μπέριος).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65′ Κασάμι), Ντοσεβί, Φορτούνης (52′ Μπενίτες), Ντομίνγκες (65′ Φουστέρ), Χάρα.