Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν το μαπόγευμα της Δευτέρας ότι η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη συνάντηση τους στην Ουάσιγκτον.

Πρόκειται για διάψευση δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου σχετικά με απαιτήσεις του Ταμείου για περικοπές των πρόωρων συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ.

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών δεν έγινε με πρωτοβουλία της Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) ήθελαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητά από την Ελλάδα περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ.

Αναφερόμενα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν στις διαβεβαιώσεις του έλληνα υπουργού για το ότι η χώρα θα καταβάλει κανονικά της υποχρεώσεις της και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην πράξη.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να μην επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα. Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ ζητεί περικοπές συντάξεων, ιδίως στις πρόωρες συντάξεις, καθώς και αύξηση του ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας είναι πιο «ευέλικτοι».