Στις θεματικές ενότητες που διαπιστώνονται συγκλήσεις των δανειστών με την Ελλάδα θα εστιάσουν την προσοχή τους από σήμερα Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην Αθήνα και η Ομάδα των Βρυξελλών (Brussels Group) με στόχο να επιτευχθεί πιο γρήγορα η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον λέγοντας πως η εργασία επί θεματικών ενοτήτων θα είναι πιο αποτελεσματική και θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση συμφωνιών πολύ πιο γρήγορα.

Εάν οι παράλληλες εργασίες σε Αθήνα και Βρυξέλλες κινηθούν σύντομα τις επόμενες τρεις ημέρες οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της ευρωζώνης που θα μετάσχουν στο διήμερο Euro Working Group στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη θα αναζητήσουν τα επόμενα βήματα που θα επιτρέψουν να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Στόχος είναι μέσα από την αποτίμηση της προόδου που έχει ήδη συντελεσθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς να αναγνωρισθούν περιοχές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση μιας συμφωνίας. Εάν αυτό καταστεί δυνατόν, η Ελλάδα θα έχει περιθώριο δύο περίπου εβδομάδων έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου για να οριστικοποιήσει τις παρεμβάσεις και να νομοθετήσει ενδεχομένως κάποιες από αυτές.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως προκειμένου να λάβει η Ελλάδα την χρηματοδοτική στήριξη που ζητά από την ευρωζώνη επαρκεί ο προσδιορισμός και η οριστικοποίηση των παρεμβάσεων και όχι απαραιτήτως η νομοθέτησή τους. Επί του συγκεκριμένου θέματος ωστόσο οι δανειστές δεν διατυπώνουν κοινή θέση, με κάποιους να θέτουν ως προϋπόθεση την ψήφιση νομοσχεδίων και κάποιους όχι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από